54 éves korában elhunyt Anthony Minghella, Az angol beteg, a Hideghegy, A tehetséges Mr. Ripley és a Bűnös viszonyok rendezője. Pályáját íróként kezdte, első rendezői munkája az 1990-es Truly Madly Deeply volt, majd 6 év múlva Az angol beteg című nagyszabású eposz nyolc másik Oscar-díj mellett neki is meghozta a rendezői elismerést. Forgatókönyvíróként két következő munkájáért (A tehetséges Mr. Ripley, Hideghegy) is jelölték a díjra, utolsó mozifilmje pedig a 2006-os Bűnös viszonyok, amelyben harmadszorra dolgoztak együtt Jude Law-val.

Forrás: [origo]
Anthony Minghella a Bűnös viszonyok forgatásán


Húsvétkor kerül bemutatásra Angliában a The No1 Ladies' Detective Agency című tévésorozat, melynek első epizódját ő rendezte és a produceri teendőket is vállalta. A New York, I Love You rövidfilm-gyűjteményben is részt vett volna, de nem tudni, hogy leforgatta-e végül a maga öt percét.

Kiegészítés: A Reuters legfrissebb közlése szerint a rendező múlt héten mandula- és nyakrákja miatt műtéten esett át. A műtét jól sikerült, de Minghella múlt éjjel agyvérzést kapott és ez okozta a halálát.

Video: Nézd meg azt a negyedórás kisfilmet, amit Minghella rendezett Beckett Játék című színművéből! első rész | második rész