Jude Law és Ralph Fiennes is búcsúzik Minghellától

2008.03.19. 12:15

A tegnap tragikus hirtelenséggel elhunyt rendező halála sokkolta a brit és a hollywoodi filmvilágot. Kedvenc kollégái így adtak hangot megrendülésüknek:

Forrás: [origo]
Jude Law és Anthony Minghella a Hideghegy forgatásán


Jude Law
(A tehetséges Mr. Ripley, Hideghegy, Bűnös viszonyok) -  "Mélyen meg vagyok rendülve. Háromszor dolgoztunk együtt, többször, mint bármely más rendezővel, melynek köszönhetően sokkal inkább barátként tekintettünk egymásra, mint kollégaként. Briliáns tehetségű író és rendező volt, akinek a sorait öröm volt kiejteni és vászonra vinni. A munka szórakozásnak tűnt vele. Kedves, intelligens és jó humorú ember volt, akit minden érdekelt a focitól a zenéig, az irodalomtól a filmekig. Nagyon fog hiányozni."

Ralph Fiennes (Az angol beteg) - "Anthony olyan érzékenységgel közelített a színészekhez, ami csak nagyon kevés rendezőnek adatik meg. Az angol beteg forgatásának nagy részét begipszelt bokával vezényelte le, de soha sem veszítette el precizitását és humorérzékét. Filmjei az egyedüllét végletes pillanatairól és a szerelem - még a halál pillanatában is - felszabadító erejéről szólnak. Olyan emberként marad meg az emlékeimben, mint aki mindig a dolgok legmélyéig akart hatolni."

Sidney Pollack (Rendező és többek között A tehetséges Mr. Ripley, a Hideghegy és a The No.1 Ladies Detective Agency társproducere) - "Anthony realista romantikus volt. A valóság keretein belül mozgó költő, képzett értelmiségi, született zenész, megszállott könyvmoly és folyton napsütést és kedvességet sugárzó lélek. A közhely, hogy nem ismersz valakit addig igazán, amíg háborúkat vívtatok volna együtt, teljesen igaz. A filmkészítés gyakran a háború egy formája. Anthonyval jó párat túléltünk közösen, és megmondhatom, hogy a méltósága és a művészi szabadsága sohasem csorbult, elméje pedig harc közben is mindig pont olyan éles maradt, mint békeidőkben."

További nyilatkozatok Gordon Browntól, Kevin Spaceytől és Gwyneth Paltrow-tól a BBC és a Variety oldalán.