Mos Def lesz Chuck Berry

2008.04.01. 16:48

Jamie Foxx veszélyes tendenciát indított el a Ray-jel, ugyanis azóta se szeri, se száma a zenész biográfiáknak. Némelyik jól sikerül (A nyughatatlan, Piaf), némelyik nem (Control), némelyikről pedig abszolút megoszlanak a vélemények (Utolsó napok, I'm Not There - Bob Dylan életei). Az utóbbi egy évben kaptunk már hírt Ryan Gosling vagy James McAvoy-féle Kurt Cobainról, Kristen Dunst-féle Debbie Harryről, Zooey Deschanel, Pink, vagy Renée Zellweger-féle Janis Joplinról és Elijah Wood-féle (akinek lesz munkája a heroin-izomzat kifejlesztésével) Iggy Popról is, de csak idő kérdése, hogy jelentik be mondjuk, hogy Queen Latifah Aretha Franklin, Jude Law David Bowie, vagy éppen Justin Timberlake Michael Jackson (potenciális legjobb smink Oscar-nyertes!) bőrébe bújik.

Chuck Berry Mos Def


A legközelebbi átváltozó mindenesetre úgy tűnik, Mos Def lesz, aki a már forgó Cadillac Records-ban fogja megformálni a csípőrázás egyik legnagyobb legendáját, Chuck Berryt. A film a rock'n'roll 50-es évekbeli térnyerését mutatja be a Chess Records kiadó példáján keresztül. A szereposztás parádésnak ígérkezik, hiszen már leszerződött Adrien Brody (ő lesz Chess, aki testvérével együtt egy cadillac csomagtartójából árulta a lemezeket), Jeffrey Wright (Muddy Waters, a kiadó másik nagy dobása) és Beyonce Knowles (Etta James szerepében) is. Mos Def egyébként szimpatikus színész, aki Az olasz meló-ban, a Galaxis útikalauz stopposoknak-ban és a Be Kind Rewind-ban is remekelt, érdekes lesz látni, hogy mit tud kezdeni ezzel a nagyobb kihívással.

MP3: Mos Def: Rock 'N' Roll*

* bal gombbal rákattintasz, bejön az oldal, ott kis várakozás után a "Click here to start download..." szövegre klikkelsz és már indul is a letöltés