Török Ferenc kedvencével indul a Titanic

2008.04.02. 17:06

"Egyszerű film, mégis nagyon energikus. A legnagyobbakat, Antonionit és Godardt juttatja eszembe." - így jellemzi Török Ferenc (Moszkva tér, Szezon) filmrendező az Opera című filmet, amely a jubileumi, 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál elsőként vetített alkotása. Április 3-án, csütörtökön, 16.45-kor a Vörösmarty moziban tartandó vetítésen a magyar filmrendező személyesen konferálja be a szívének kedves road movie-t.

Forrás: [origo]
Egy kocka az Opera című filmből | A film oldala az iMDb-n


Az Opera meditatív, lírai stílusban mesél egy idősödő író és egy fiatal egyetemista lány szerelméről. A válságban lévő író lányával egyidős kedvesével együtt utazza keresztül Mexikót, hogy inspirációra leljen új könyvéhez. Ahogy az útnak, úgy a szerelmüknek sincsenek biztos pontjai.

A Mexikói mozaik szekcióban a fesztivál szervezői által újhullámosként jellemzett alkotások kerülnek bemutatásra. Szám szerint négy film, melyek az egyre népszerűbb és a világ filmtermésében egyre jelentősebb mexikói filmgyártás úttörői. Közülük a Felégetett hidak című (Burn The Bridges) versenyben van a Fesztivál Hullámtörők-díjáért, rendezője Francisco Franco személyesen érkezik Budapestre.

Forrás: Titanic Sajtóiroda