Heath Ledger halála után az új Batman marketingesei döbbent bénultságukban próbáltak úgy tenni, mintha nem is Joker lenne A sötét lovag fő attrakciója, hanem Kétarc/Harvey Dent. Április 1-je azonban jó ürügy volt, hogy a tréfás kedvű pszichopata újabb oldalakon tűnjön fel, és két szuper fotó is napvilágot látott, amelyeken Joker kórházi ápoló, illetve rendőr álruhát ölt. Bizarr, hogy valószínűleg ez a film lesz Ledger túl rövid karrierjének legjövedelmezőbb darabja a júliusi bemutatót követően.

A kórházi ápolónak és a rendőrnek öltöző Joker


Négy hónappal többet kell várni a 007-es visszatérésére, akit ezúttal az inkább drámai filmjeiről (Szörnyek keringője, Papírsárkányok) ismert Marc Forster dirigál. A koncepció, hogy a Casino Royale végén szerelmi csalódást átélt Bond lelki életébe kaphassunk minél mélyebb betekintést. Hogy ne csak lelkizés legyen, arról főgonoszként A szkafander és pillangó zseniális francia színésze, Mathieu Amalric gondoskodik majd. Róla, az ismét elég dögös Daniel Craigről és a még dögösebb Bond-lányokról is közölt képeket a USA Today, melyek alapján felmerül a gyanú, hogy a Quantum of Solace-nak csak a címe lesz béna.

Forrás: USA Today
Daniel Craig a Quantum of Solace című filmben


Nem csak szuperhősök robbanthatnak kasszát idén a moziban, sőt, le merném fogadni, hogy Carrie Bradshaw csapata ha James Bondot és Batmant nem is, de Vasembert és Hulkot simán lenyomja majd a pénztáraknál. Mindezt persze akkor, ha a sorozat lelkes rajongótábora túlteszi magát azon a tényen, hogy a szex varázsszócskához immáron jó negyvenes asszonyságok kapcsolódnak. Az új promófotók tanúsága szerint a photoshop-részleg mindent megtesz az ügy érdekében. Magyar premier június 5-én.