Vágólapra másolva!
Két éve várjuk, most végre megérkezik hozzánk is a francia fővároshoz címzett kollektív szerelmeslevél. Mesés sztárparádé, legendás rendezők minden kontinensről és a szerelem városaként emlegetett Párizs ezer arca - játssz velünk, hogy részt vehess az [origo] filmklub premier előtti vetítésén!
Vágólapra másolva!

Elijah Wood egy vámpírnő áldozata lesz a Pere-Lachaise temető körzetében, Steve Buscemit túlfűtött szerelmespár támadja meg a Louvre alatti metrómegállóban, Gaspard Ullielt pedig Gus Van Sant ismerteti meg a Marais negyed melegségével.

A kétórás városnézés további megállói a Montmartre, a Bastille, az Eiffel-torony, a Pigalle és a Latin negyed is, kalauzaink pedig többek között Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Natalie Portman, a Coen-testvérek és Gena Rowlands.

Az ötperces anekdoták között akad fergetegesen vicces, szociálisan érzékeny, öregesen mélabús, izgalmasan szexi és teljességgel kattant darab is, de pont ez tiritarka sokszínűség adja vissza a legjobban Párizs hangulatát.

A szkeccsfilm sikere azóta folytatásokat is fialt, a napokban New York különböző negyedeit özönlik el a sztárok, hogy hasonló rövidfilmekben valljanak szerelmet a városnak, majd sorra kerülhet Sanghaj, Tokió és egy-egy dél-amerikai és afrikai város is. A koncepció marad, tehát pont arra törekednek, hogy mint Párizs esetében is, ne csak a városban élő és alkotó művészek jussanak szóhoz, hiszen gyakran pont az a legérdekesebb, hogy egy idegen hogyan látja a várost.

Juliette Binoche a Szeretlek, Párizs! egyik jelenetében


A Szeretlek, Párizs!-ból például kiemelkedik az amerikai Alexander Payne (Kerülőutak) és a Coen-testvérek (Nem vénnek való vidék, Fargo) kisfilmjeinek humora, míg a külső kerületek minden glamúrt nélkülöző nyomorához érdekes módon egy brazil rendező, Walter Salles (A motoros naplója) nyúlt.

+ + +

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A felsorolt filmek közül a Párizs, Texas nem a francia fővárosban játszódik.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 23-án szerdán 20 órára az Odeon Lloyd moziba (1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.):

Bagoly Andrea, Barnaki Anna, Bencsetler Brigitta, Béres Endre, Csupor Katalin, Czakó Elizabeth, Demkó Lilli, Énekes Diána, Farkas Gábor, Gerencsér Ágnes, Gerzsenyi Éva, Hartyáni Lilla, Hinkel Hermina, Horti-Dávid Adrienn, Horuczi Szilvia, Idrányi Csilla, Jandó Viktória, Jenei Eva, Johnny Depp, Lotz Ágoston, Lovász Gyöngyi, Milkovics Tamás, Nagy Agnes, Petyánszki Brigitta, Scheibelhoffer Kriszta, Sűrű Anikó, Tafferner Krisztina, Tar Ágnes, Vári Fruzsina, Vitai Gabriella

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne csüggedj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!