Cannes: Fliegauf filmterve nyerte a Kieslowski-díjat

2008.05.22. 18:28

Fliegauf Benedek nyerte a Script East forgatókönyvíró fórum díját, melyet Cannes-ban adtak át szerdán. A Dealer és a Tejút rendezője a német-angol-magyar-francia koprodukcióban készülő Womb (Anyaméh) című új filmtervéért kapta a legjobb közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat. Az elismerés sorsáról az európai filmszakma jeles személyiségei döntöttek. A háromfordulós workshopon, melynek Cannes-ban volt az utolsó állomása 8 közép-európai országból érkezett 12 filmterv vett részt. A Script Eastet idén rendezték meg második alkalommal.

Forrás: Filmunió
Fliegauf Benedek átveszi a Kieslowski-díjat Cannes-ban


Fliegauf készülő alkotása, az angol nyelvű Womb szerelmesfilm. Két ember több mint egy évtizedet felölelő szimbiotikus kapcsolatát dolgozza fel. A szereplőválogatás június közepén Londonban, a forgatás pedig a tervek szerint október közepén kezdődik.

"Nem hittem a forgatókönyv fejlesztésnek ebben a formájában, de a Script Eastnek köszönhetően kellemesen csalódtam." - nyilatkozta Fliegauf Benedek a cannes-i díjazást követően. "Remélem, hogy a film javára szolgál majd az a hosszú folyamat, mely során elkészült a végleges forgatókönyv, ez ugyanis a tizedik változat." A Script East zsűrije indoklásában kiemelte a forgatókönyv filmvászonra kívánkozó érzelmi telítettségét, valamint azt, hogy a várhatóan mély és megindító film jelentősen hozzájárul a filmben felvetett kérdések közös továbbgondolásához.

Forrás: Filmunió