Vágólapra másolva!
Lehet, hogy a legtöbb embernek a nyárról elsősorban nem a mozizás jut az eszébe, de aki elolvassa ajánlónkat, az garantáltan a moziban fogja tölteni a vakációt, hiszen fantasztikusabbnál fantasztikusabb filmeket mutatnak be az elkövetkező hónapokban. Lesznek itt legendák (Indiana Jones, Batman, Mulder, Scully), nehézbombázók (Szex és New York), tisztaszívű ifjak (Narnia) és persze elképesztő animációk (Kung Fu Panda, Wall-E), amelyek garantáltan hónapokig témát fognak szolgáltatni minden filmrajongó számára.
Vágólapra másolva!

Speed Racer - Totál Turbó (Speed Racer)
Rendezte:
Larry Wachowski és Andy Wachowski
Szereplők: Emile Hirsch, Christina Ricci, Susan Sarandon, John Goodman, Matthew Fox, Melvil Poupaud, Richard Roundtree
Már a mozikban


Emberek, ezt a filmet mindenkinek látnia kell, aki egy kicsit is érdeklődik az autóversenyzés meg úgy általában a profi sportok iránt. Nem csak a fantasztikus jelenetek és színészek miatt (Emile Hirsch többek között), hanem mert végre egy film, ami nem csak a hihetetlen látványvilággal próbálja elvarázsolni a nézőket, hanem megpróbál egy kicsit elgondolkoztatni is. Vajon sikerül a főszereplő Speednek visszaállítani az autóversenyzés nimbuszát? Vagy őt is beszippantja a korrupt gépezet? Kiderül, ha megnézed ezt a nem mindennapi mozit.

+ + +

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull)
Rendezte: Steven Spielberg
Szereplők: Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Shia LaBeouf, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent
Már a mozikban


Végre eljött a pillanat, amire azóta várunk, mióta Spielberg bátyó bejelentette, hogy elkezdték forgatni a legendás sorozat negyedik részét. Aki esetleg attól félt, hogy Harrison Ford már túl öreg az ilyesfajta kalandokhoz, az nagyon téved, hiszen a sármja szinte semmit sem kopott. És ha valakinek ez nem lenne elég, ott van mellette Shia LaBeouf, aki közismerten őrülten jó pasas. Az előzetes alapján akcióból, csodás tájakból és komikus jelenetekből ezúttal sem lesz hiány, és persze csinos riválisból sem, akit ezúttal nem más, mint a csodálatos Cate Blanchett alakít. Már csak miatta megéri kifizetni a jegyet.

Korábban: Indiana Jones veszi a kalapját

+ + +

Erőszakik (In Bruges)
Rendezte:
Martin Mc Donagh
Szereplők: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes, Elizabeth Berrington, Peter Dinklage, Ciarán Hinds
Mozibemutató: 2008. május 29. - [origo] filmklubos vetítéssel


A fekete humor kedvelői sem maradnak filmélmény nélkül ezen a nyáron. Aki eddig még nem volt Bruges-ben, annak ez után a film után ezer százalék, hogy ez a város lesz a célpontja a nyári vakáció során, mert ez a város egyszerűen lenyűgöző. Ahogy a színészgéniusz, Colin Farrell is, akinek, úgy látszik, nagyon bejött a botcsinálta bűnöző karaktere (lásd még Kasszandra álma). Nem akarom lelőni a poént, így csak annyit mondhatok, nem szabad kihagyni ezt a filmet.

Korábban: Colin Farrell: Mindig partra vetett hal vagy

+ + +

Szex és New York (Sex and the City)
Rendezte:
Michael Patrick King
Szereplők: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris Noth, Jason Lewis, Jennifer Hudson, Amy Flanagan, Evan Handler, Willie Garson
Mozibemutató: 2008. június 5.


A négy grácia visszatért, és ezúttal nem csak 25, hanem 145 (!) percre. Az egész estés Szex és New York mindeniknek önfeledt szórakozást ígér, nem csak a szingliknek. A lányok bombázóbbak és hangosabbak, mint valaha, és tabu még mindig nem létezik számukra. Női nézőink megnyugodhatnak, a hihetetlenül karizmatikus Mr. Big (Chris Noth) is fel fog tűnni a vásznon.

Korábban: A Szex és New York-film utolsó titkai, Szex és New York poszter és forgatási képek, Itt a Szex és New York irritáló előzetese

+ + +

A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl)
Rendezte:
Justin Chadwick
Szereplők: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Jim Sturgess, Mark Rylance, Kristin Scott Thomas, David Morrissey
Mozibemutató: 2008. június 5.


Micsoda?! Scarlett Johansson és Natalie Portman egy filmben? Akinek van egy kis esze, az nem marad ki ebből a filmtörténeti eseményből. Ráadásul nem egy bugyuta tinikomédiáról van szó, hanem egy lélegzetállító kosztümös drámáról, aminek már így látatlanban Oscart ítélne az ember. Ja, és mondtam már, hogy a férfi főszerepet az isteni Eric Bana (Hulk) játssza?

Korábban: Fél fenékkel a király ölében, Scarlett és Natalie verseng a király kegyeiért

+ + +

Narnia krónikái: Caspian herceg (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian)
Rendezte: Andrew Adamson
Szereplők: Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Sergio Castellitto, Peter Dinklage
Mozibemutató: 2008. június 12. - [origo] filmklubos vetítéssel


Bár több mint két év telt el az első rész óta, én még azóta sem hevertem ki a soha nem látott látványorgia mellékhatásait. Pechemre máris itt a folytatás, ami az előzetes alapján semmivel sem lesz visszafogottabb, sőt. Hál' istennek a színészgárda semmit nem változott, így itt lesznek velünk az első részből már ismert oltári tehetségek (William Moseley, Georgie Henley és a többiek), akik visszatérnek Narnia földjére, ahol nem kevesebb, mint ezer év telt el előző kalandjuk óta. Ezúttal egy gonosz zsarnok ellen veszik fel a harcot minden idők leglenyűgözőbb oroszlánjának az oldalán. Nem leszek szemét, és nem árulom el, hogy vajon sikerül-e nekik visszaállítani Narnia dicsőségét.

Korábban: Térj vissza Narnia csodás birodalmába!