A káosz birodalma / Southland Tales
Rendező: Richard Kelly
Főszereplők: Justin Timberlake, Dwayne Johnson, Sarah Michelle Gellar
DVD-megjelenés: július 1.


Igazság szerint ez a film egyáltalán nem jó, és a magyar cím híven tükrözi az alkotással kapcsolatos legnagyobb problémát (tudniillik, hogy egy zavaros katyvasz). Mégis úgy gondoltuk, felhívjuk rá a Donnie Darko-rajongók figyelmét, hogy imádott rendezőjük kapitális baklövése két év késéssel (és jelentős, de a filmen nem sokat javító átszabás után) már elérhető. Elvégre egy igazi rajongótól elvárható, hogy saját szemével győződjön meg a keserű igazságról. A film előnye: nyugodtan lehet közben manikűrözni/ telefonálgatni/ szenderegni, nem marad ki semmi fontos.

Korábban: Rángatják a döglött lovat, Cannes: A kiskirály meztelen

+ + +

Margó az esküvőn / Margot at the Wedding
Rendező: Noah Baumbach
Főszereplők: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh, Jack Black
DVD-megjelenés: július


A szarkasztikus humorral dolgozó "dramedy"-jeiről (A tintahal és a bálna, Seggünkön az élet) ismert Baumbach ezúttal előkapott néhány szupersztárt (Kidman, Black) és kicsit félretette a humort. A két, régi sérelmeket dédelgető nővér találkozása sokkal több kínos és nyomasztó pillanatot tartogat, mint vicceset. Ha nem is lesz tőle jobb kedved, érdemes megnézni a remekbe szabott filmet, ami pont visszafogottságával döngöl a földbe.

Korábban: Családi parahegyek, Nicole Kidman ellenzi nővére házasságát

+ + +

Hajnali mentőakció / Rescue Dawn
Rendező: Werner Herzog
Főszereplők: Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies
DVD-megjelenés: július 29.


Herzog először egy dokumentumfilmben (Little Dieter Needs to Fly) dolgozta fel a megszállott német pilóta túléléstörténetét, tíz év múltán aztán játékfilmet is csinált belőle. És ki másra osztotta volna a főszerepet, mint a tíz kilókat közismerten könnyedén ledobáló, zseniális Christian Bale-re? Igaz, hogy a film jelentős része dzsungelben botorkálásból (menekülés a laoszi fogolytáborból) áll, de Bale-t még akkor is jó nézni, ha hajléktalanszakállban falja a kukacokat, mint itt.

Korábban: Christian Bale bogarakat ropogtatott