Vágólapra másolva!
A Barátok közt Tildájának esete óta minden magyar tudja, hogy nincs színész, aki ne lenne pótolható. Képregényhősök esetében különösen egyszerű a megújulás, amint azt Batman és Superman után Hulk is tanúsíthatja. Összeállításunkban jó pár gigászt egymásnak eresztünk, hogy kiderüljön, ki a jobb szuperhős vagy a jobb titkosügynök és pótolható-e Sean Connery, Jodie Foster vagy Harrison Ford.
Vágólapra másolva!

Hulk kontra Hulk

Selejtező: Az 1978-as tévésorozat kétségtelenül mulatságos mai szemmel, de a két színész által megformált Bruce Banner, illetve a majomemberszerű Hulk (Bill Bixby és Lou Ferrigno) nem igazán rúghat labdába döntőseink mellett. A komédiák rajongóinak jó hír, hogy az idei kötelező nyári paródiafilmben (Disaster Movie) is feltűnik majd egy zöld monstrum (Roland Kickinger).

A döntősök: Eric Bana (Hulk, 2003, Rendező: Ang Lee) kontra Edward Norton (A hihetetlen Hulk, 2008, Rendező: Louis Leterrier).

Pro-Bana: Ang Lee félreértett Hulkjának a labdaként pattogáson és a nevetséges sztreccssorton kívül rengeteg erénye is van; a Brokeback Mountain rendezője ugyanis egy törni-zúzni hivatott óriás esetében is ügyelt a zaklatott lelki élet ábrázolására (sokak szerint túlságosan is), és kreatívan adaptálta vászonra a képregények könnyed játékosságát. A neonzöld óriás szerepében Banát mégis sokan tutyimutyi szuperhősnek látták, aki többet nyavalyog, mint amennyit akciózik. Ennek ellenére érdemes megemlíteni, hogy fizikailag lényegesen hitelesebb választás a szerepre, mint a kamasztestű Norton, hiszen ő legalább arányosan duzzadt szuperhőssé.

Pro-Norton: Ki gondolta volna tíz éve, hogy az igényes drámák főszerepeiben tündöklő Nortont tomboló akcióhősként látjuk viszont? A meglepő választás persze nem teljesen előzmények nélküli, hiszen két alapjaiban hasonló skizofrén szereppel tört be Hollywood élvonalába, az átváltozás Hulkká márpedig pont olyan remek színészt igényel, mint amilyet a Legbelső félelem-ben és a Harcosok klubjá-ban megismertünk. Más kérdés, hogy az akciócentrikusabb új Hulk nem jelent óriási színészi kihívást sztárjának.

A győztes: Edward Norton - populárisabb film, jobb színész; őt biztos nem fogják lecserélni a következő részhez.