Rendezés: Meglepő módon nem kapott nagy nyilvánosságot, hogy Jolie tavaly rendezett egy dokumentumfilmet. Az A Place In Time 27 helyszínen játszódik egy hét leforgása alatt, és az amerikai nemzeti oktatási egyesület fogja terjeszteni főként középiskolákban. A filmben feltűnik Jude Law (a Sky kapitány-ban szerepeltek együtt), Colin Farrell (Nagy Sándor, a hódító), Jonny Lee Miller (az Adatrablók-ban játszottak együtt, majd 3 évig házasok voltak) és Hilary Swank is.

Smith, Mr. és Mrs.: Szegény Jennifer Aniston - legalább három (Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones, Cate Blanchett) sokkal megbízhatóbb A listás sztárszínésznő szóba került Brad Pitt lehetséges partnernőjeként a Mr. és Mrs. Smith főszerepére, de végül jött Angelina, és egyfajta "method acting"-gyakorlatként az életben is összekötötte az életét partnerével. A két sztár között szövődött románc sötét felhőként lebegett az akciókomédia bemutatója felett, de érdekes módon ez lett az első olyan film, aminek az efféle hírverés kifejezetten jót tett, és a közepes minőség ellenére is kasszasiker lett (sőt, Jolie karrierjének legjövedelmezőbb filmje) az egymást üldöző bérgyilkospár történetéből.

Szex: A szemérmesség szerencsére sohasem volt Angie asztala. Korábban lelkesen promotálta saját biszexualitását (egykori nagy szerelméről, Jenny Shimizu modellről, akivel a Kis tüzek-ben szerepelt együtt, azt nyilatkozta: "Ha nem lettem volna már házas, feleségül vettem volna Jennyt."), majd Billy Bob Thorntonnal sem rejtették véka alá vonzalmaikat. A nyitott hozzáállásnak a mozinézők sem látták kárát, az Eredendő bűn-ben például igen tisztességes ágyjelenetet produkáltak Antonio Banderasszal, más kérdés, hogy a filmből bőven elég ezt a jelenetet megnézni. Hasonló a helyzet az Életeken át című sablonos thriller forró pillanataival, a Kifutó a semmiben-t viszont nem csak a szégyenlősnek cseppet sem nevezhető leszbikus szexjelenetek miatt ajánljuk melegen. Bár Angelina kebleinek látványa hozzátartozik minden kamasz egészséges szexuális fejlődéséhez, a fenti klipek megtekintését természetesen kizárólag 18 éven felüli olvasóinknak javasoljuk.

Tetoválások: A sminkesek rémálma, hogy a szívesen meztelenkedő színésznő testéről eltüntessék számtalan tetoválását (kivéve amikor olyan kemény tetkós csajt játszik, mint a Wanted-ban). Biztos számot nem tudhatunk, de jelenleg körülbelül 13 karc díszíti Angelina bőrét, köztük egy Tennessee Williams-idézet ("A prayer for the wild at heart, kept in cages"), amit édesanyjával együtt pingáltattak a testükre, a latin "quod me nutrit me destruit" (ami táplál, elpusztít) mondás, míg négy földrajzi koordináta a bal felkarján gyermekei születési helyeit jelzi. A Billy Bobra és a halálra utaló tetoválásokat már eltávolíttatta bőréről.

 

Videoklipek: Angelina 14 éves korától modellkedett, ennek keretében számos zenei videoklipben is szerepet kapott. Érdemes megnézni Meat Loaf Rock'N'Roll Dreams Come True, Lenny Kravitz Stand By My Woman, Antonello Venditti Alta Marea és a The Lemonheads It's About Time című klipjében. Pár évvel később, már filmes karrierjével szimultán szerepelt a Rolling Stonesnál a szuper Anybody Seen My Baby?-ben. 

Wanted: Ez a vadiúj akciófilm (sőt, talán akcióparódia) ugyanannyira vehető komolyan és voltaképpen ugyanarról is szól, mint Jolie másik nyári újdonsága, a Kung Fu Panda: egy képtelen hősből szuperharcost farag Angelina és dögös csapata. A kazah Timur Bekmambetov filmje pontosan azt adja, amit egy nyári popcornmozitól el szokás várni: hangos, féktelen, ostoba, látványos szórakozás. Angelina a Lara Croft-filmek és a Tolvajtempó után újra bizonyítja, hogy nem veszítette el a humorérzékét, és az akciófilmek műfajában is ő az egyetlen tökös nő Hollywoodban. Fullgázzal száguldva kimászik a szélvédőn, lehidal a HÉV-szerelvény tetején és Zsigulistul száll vonatra - vajon van bármi, amire nem képes ez a nő?

Wanted | James McAvoy és Angelina Jolie


Zűrök:
Angelina többek között azzal is tudott a világ legtöbbet taglalt sztárjává válni, hogy fittyet hányt a diszkrét magánélet szabályaira. Lehetett mit írni róla és többnyire első kézből osztotta az információt botrányos múltjáról és bizarr hobbijairól. Imád késekkel játszadozni az ágyban, nem veti meg a drogokat, biszexuális, vagdosta magát, anorexiás, első házasságát bőrnaciban és férje (Jonny Lee Miller) vérével összefestett trikóban kötötte stb. A felfokozott médiafigyelem és az állítólagos labilis személyiség keverékeként nagy szerencse, hogy Angelina nem a Britney Spears- és Amy Winehouse-féle utat választotta, hanem megtanulta kezelni a rá irányuló érdeklődést, és a lehető legjobb célok érdekében felhasználni hírnevét és hatalmát - feltehetőleg ez lesz hosszú távon a sikerének titka.