Morgan Freeman súlyosan megsérült egy balesetben

2008.08.04. 19:00

Morgan Freeman Oscar-díjas színész súlyosan megsérült egy Mississippi államban történt közlekedési balesetben. A 71 éves filmsztárt egy memphisi kórházban ápolják, amelynek szóvivője hétfőn megerősítette, hogy a színész súlyos állapotban van. A baleset Tallahatchide megyében történt, ahol a színész lakik, de egyelőre sem a körülményeiről, sem a sztár sérülésiről nincs további információ. Morgan Freemant legutóbb a Wanted című akciófilmben láthatták a nézők, A sötét lovag című új filmje csütörtökön kerül a magyar mozikba.

Morgan Freeman a Wanted című filmben

A Reuters arról adott hírt, hogy szemtanúk szerint a helyi idő szerint vasárnap este 23:30-kor történt baleset során a gépkocsi, amelyben Freeman utazott, többször átfordult saját tengelye körül. A CNN közlése szerint az autót Freeman vezette, az anyósülésen egy Demaris Meyer nevű nő utazott, akinek az állapotáról nincs hír. Mindketten bekapcsolt biztonsági övvel utaztak, és semmi nem utal arra, hogy Freeman alkohol vagy drog hatása alatt állt volna. A színész állítólag magánál volt, amikor kimentették a kocsiból, "beszélt és viccelődött a mentőkkel". Légi úton szállították a szomszédos államban levő Memphisbe, ahol jelenleg kezelik. Freemant ma a kórházban meglátogató üzlettársa elmondása szerint a színész nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, és bár fájdalmai vannak, kedélyállapota jó.

Kiegészítés (2008/08/05 | 0:39): A legfrissebb információk szerint Freeman többek közt a bal felkarját törte el, valamint nyak- és vállsérüléseket szenvedett. A színésznek operációra lesz szüksége, és teljes felgyógyulása három-négy hónapba is beletelhet. A színész legközelebb Nelson Mandelát formálná meg Clint Eastwood The Human Factor című drámájában. Mivel ennek forgatása csak a jövő év elején kezdődik, a baleset feltehetően nem fogja megakadályozni Freemant abban, hogy eljátssza a szerepet.

Kiegészítés (2008/08/05 | 23:35): Az Associated Press ma esti híre szerint Freeman bal karján és kezén többórás helyreállító műtétet hajtottak végre. A színész a körülményekhez képest jól van, és várja, hogy mielőbb hazatérhessen a kórházból.