Vágólapra másolva!
Tombol a nyár -  ideje, hogy lekerüljenek a felesleges ruhadarabok. Kinek Jessica Alba, kinek Nagy Zsolt, kinek Lara Croft, kinek James Bond, kinek szőrös, kinek csupasz, kinek fecske, kinek bikini, kinek a Balaton, kinek a Riviéra - tekintsük át a filmtörténelem legjobb fürdőruhás jeleneteit!
Vágólapra másolva!

Jessica Alba (A tenger vadjai)

Méltatlanul kerülte el a magyar mozikat ez az egyedülálló műremek, ami amellett, hogy A cápa izgalmait a Baywatch drámaiságával vegyíti, végre fel merte vállalni férfiak millióinak vágyát: majd' két órán keresztül icipici fürdőbugyiban pásztázza Jessica Alba idomait víz alatt és víz felett is.

+ + +

Paul Walker (A tenger vadjai)

Forrás: [origo]

A film zsenialitásához hozzátartozik, hogy azoknak is kedveskedett, akiket esetleg hidegen hagynának Jessica domborulatai. Paul Walker persze karizmát illetően nem egy David Hasselhoff, de ha ennél tehetségesebb színész lenne, akkor viszont már nem lehetne kellően koncentrálni a kockahasára.

+ + +

Keira Knightley (Vágy és vezeklés)

Forrás: [origo]

Ez a film pont ide illik, mert bebizonyítja, hogy a nedves ruhán átsejlő mellbimbó és a hiteles dráma nem minden esetben zárják ki egymást. Mindenesetre lényegesen többet emlegették Keira vizespólós mutatványát, mint szép, korhű úszódresszét.

+ + +

Kate Bosworth és Michelle Rodriguez (Sorsdöntő nyár)

Forrás: [origo]

Az óhatatlanul mindig felmerülő Baywatch óta tudjuk, hogy a strandos filmek aranyszabálya az, hogy legyen benne szemrevaló a lányoknak és a fiúknak is. No, ebben a szörfös kalandban az anorexia-gyanús szőke babát (aki csoda, hogy elbír egy szörfdeszkát) szánták az erősebbik, a bulldog-kisugárzású latin amazont pedig a gyengébbik nem lenyűgözésére. Merész.

+ + +

Nagy Ervin és Nagy Zsolt (Szezon)

Forrás: [origo]

Volt egy harmadik fiú is, de őt pont a Balaton-parti jelenetekben senki nem vette észre, mert a lángost zabáló, sörhasú férfinép látványához szokott magyar szemek végre egy pár percre azt érezhették e két dalia láttán, hogy a Balaton is felér Malibu fövenyével.

+ + +

Virginie Ledoyen (A part)

Forrás: [origo]

A Trainspotting mögött álló agytrösztöt sokan szidták annak idején, pedig Alex Garland kultregényének megfilmesítése során az elkövetett hibák mellett telitalálatuk is akadt egy pár. Kezdjük csak sorolni: Tilda Swinton, Guillaume Canet, Virginie Ledoyen bikiniben... ennyi elég is. Akit ez nem győz meg, nézegesse Leo DiCaprio gyerektestét.

+ + +

Rodrigo Santoro (Charlie Angyalai - Teljes gázzal)

Forrás: [origo]

Négy nyolcszámjegyű gázsiigénnyel rendelkező színésznő mellé nyilván nem szerződtethették még Brad Pittet is, de a tengerben barnán, izmosan lubickoláshoz megtette "a brazil Brad Pitt is", akire utóbb Michelle Rodriguezhez hasonlóan (lásd Sorsdöntő nyár) felfigyeltek a Lost producerei is.

+ + +

Demi Moore (Charlie Angyalai - Teljes gázzal)

Forrás: [origo]

A nagy visszatérésére készülő, örökifjú dívának feltehetően több erőfeszítésre is szüksége volt a tengerparti sellőmutatványhoz párhetes intenzív konditerembe járásnál, de ő bizony fejébe vette, hogy lemossa a színről a fiatalabb kolleginákat.

+ + +

Cameron Diaz (Charlie Angyalai - Teljes gázzal)

Forrás: [origo]

Végre egy lista, amin ez az örökzöld darab három helyet is elfoglal! Cameron Diaz okos lány, mert tudja, hogy ha bugyira vetkőzik, akkor sokkal elviselhetőbb a jelenléte, ezért megteszi minden filmben. Sőt, nemrég egy férfimagazin címlapján is demonstrálta, hogy nem volt olyan rég 2003.

+ + +

Fenyő Iván (Szabadság, szerelem)

Forrás: [origo]

Andy Vajna igazán gatyába rázhatná már az egész magyar filmgyártást. Végre valaki ugyanis megértette, hogy a mai fiatalok nem ékesszóló tatákon keresztül tudnak azonosulni dicső történelmünkkel. Ha már kötelező matinére visznek péntek délután, akkor legyen valaki a vásznon, aki az utolsó sorból hunyorítva van legalább feleannyira helyes, mint Kásás Tamás.

+ + +

Ludivine Sagnier (Swimming Pool)

Forrás: [origo]

Egy ilyen címmel a minimum, amit elvárhatunk, hogy a medence mellett a játékidő nagy részében ott sütkérezzen egy takaros gyereklány. Főleg ha egyébként az egész filmben nem történik semmi más, csak egy hibbant öreglány képzelődik.

+ + +

Matthew McConaughey (Bolondok aranya)

Forrás: [origo]

Állítólag McConaughey fogadást kötött Anthony Kiedisszel, a Red Hot Chili Peppers énekesével, hogy melyikőjük bírja tovább póló nélkül. Matt kemény versenytársnak bizonyult, mert imád a tengerparton futni és jógázni, valamint éjjelente meztelenül dobolni az utcán. Ráadásul csak olyan filmekben szerepel, ahol nem kell felöltöznie. Következő filmjének címe: A szörfös csávó.