Delta-ház épült az Erzsébet téren

2008.09.06. 15:24

A Delta című film alkotói tegnap este házat avattak: az Erzsébet téri parkban a medence mögött húzták fel a filmbeli ház emelvényen álló, kicsinyített mását (elvileg ugyebár a vízen kellett volna, de ez nem volt megvalósítható). A barátipiknik-hangulatú esemény azzal kezdődött, hogy a filmben szereplő Gáspár Sándor, valamint Schilling Árpád, Török Ferenc és Jancsó Miklós a még hiányzó utolsó néhány pallót a helyére rögzítették a ház falában. Filmeseink kalapácskezelési technikájára nem lehetett panasz - gyanítjuk, előre gyakoroltak.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Mundruczó Kornél, a Delta rendezője és Tóth Orsi, a film főszereplőnője
Nézz még sok szép képet a házavatásról!


Miután nagy nehezen túltettük magunkat Forgách András író-forgatókönyvírónak a ház nyelvészeti és pszichológiai szimbolikáját taglaló beszédén, végre eljött a pillanat, amelyet egyesek az ingyen pia, mások a Delta iránti őszinte érdeklődés miatt vártak: mi is megközelíthettük a házat, amelynek "udvarán" a filmből kivágott 40 percnyi házépítős jelenetet lehetett megtekinteni Lajkó Félix hidegrázós zenéjének kíséretében, és ahol az ingyen büfé üzemelt egészen a pezsgő és rövidital kiapadásáig.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Jancsó Miklós beveri az utolsó szöget a házba
Nézz még sok szép képet a házavatásról!


Aki tegnap este nem volt ott, ne bánja: a ház és a vetítés szerdáig az érdeklődők rendelkezésére áll - igaz, valószínűleg Jancsó Miki bácsival ma már nem lehet beszélgetni az árnyas fák alatt -, a filmet pedig jövő csütörtöktől lehet megnézni a mozikban.