Dagadt Cruise, leprás Norton és társaik

Vágólapra másolva!
Reméljük, már nem lövünk le poént azzal, hogy a Trópusi vihar című vígjátékban Tom Cruise jófejségéről bizonyságot téve dagadt, kopasz hollywoodi stúdiófőnökké maszkolva rázza a fenekét a vásznon. Az alig-alig felismerhető Cruise apropóján összeszedtük azokat a szerepeket, amelyek azt követelték sztároktól, hogy hiúságukat félretéve, arcukat teljesen elrejtve játsszanak végig egy filmet, miközben kollégáik csilloghattak mellettük.
Vágólapra másolva!

Tom Cruise - Trópusi vihar

Ki ő? Les Grossman hollywoodi stúdiófejes, aki pechjére egy elátkozott vietnami háborúsfilm forgatását pénzeli.

Mi történt a fejével? Jó pár kilónyi műháj, nagy adag mellkas- és alkarszőr, némi kopaszítás, szakállnövesztés, plusz egy vastag szivar a kézbe, és íme előttünk áll a tipikus, folyamatos szívrohamveszélyben élő filmes góré.

Forrás: [origo]
Tom Cruise (2007)


Mi rejlik a maszk alatt?
Grossmannak dollárjelek csillognak a pupillái helyén és semmiféle morális gátlása nincsen, amikor a profitra gondol. Kikapcsolódásképpen a fenekét rázza, ami szemmel láthatóan nem elég a pluszkilók ledolgozásához.

+ + +

Ralph Fiennes - Az angol beteg

Ki ő? A magyar Almásy László gróf, aki Kairóban a briteknek segített feltérképezni a Szahara még felderítetlen területeit, balesete után pedig egy olasz kolostorban kötött ki egy Hana (Juliette Binoche) nevű ápolónő gondos kezei közt.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Az angol beteg (1996)

Ralph Fiennes (1997)


Mi történt a fejével? Csúnyán összeégett, amikor lezuhant a repülője Észak-Afrikában a sivatagban.

Mi rejlik a maszk mögött? A zombiszerű, már alig élő testet már csak egy szerelem fájó emlékei éltetik.

+ + +

John Hurt - Az elefántember

Ki ő? John Merrick - akit egy valódi 19. századi személyről mintáztak - egy cirkusz kiszolgáltatott, szerencsétlen látványossága, míg Dr. Treves (Anthony Hopkins) fel nem fedezi és szárnyai alá nem veszi.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Az elefántember (1980)John Hurt (1979)

Mi történt a fejével? Merricknek egy veleszületett rendellenesség miatt a normálisnál sokkal nagyobb, deformált feje és torz csontváza van; emiatt csak ülve tud aludni és a film elején úgy tűnik, beszélni sem képes.

Mi rejlik a maszk mögött? Egy kiemelkedően művelt, érzékeny és a művészetek iránt fogékony ember, aki szellemi fogyatékosnak tetteti magát, hogy kevesebb bántás érje.

+ + +

Gary Oldman - Hannibal

Ki ő? Mason Verger egykor Hannibal Lecter páciense volt; miután Lecternek köszönhetően ágyhoz kötött, deformált roncs lett belőle, csak egy dolog élteti: hogy bosszút álljon tönkretevőjén.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Hannibal (2001)Gary Oldman (2000)

Mi történt a fejével? A gyermekeket molesztáló Vergerrel kevéssé szimpatizáló Lecter drogot adott be neki, majd rábeszélte, hogy egy éles üvegdarabbal szétkaszabolja a saját arcát.

Mi rejlik a maszk mögött? A nem kevéssé morbid fantáziájú Verger méltó ellenfele Lecternek: úgy tervezi, ha sikerül kezei közé kaparintania a kannibál sorozatgyilkost, speciálisan betanított disznókkal élve felfalatja.

+ + +

Nick Stahl - Sin City

Ki ő? Roark szenátor fiának, ifj. Roarknak meg van az a rossz szokása, hogy imád serdületlen kislányokat megerőszakolni és meggyilkolni.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]
Sin City (2005)Nick Stahl (2005)

Mi történt a fejével? Miután Hartigan (Bruce Willis) félig szétlövi Roark testét, műtétek sokasága szükséges ahhoz, hogy úgy-ahogy összetoldozzák, és bizonyára valamelyik gyógyszer mellékhatásaként ocsmány kis sárga lénnyé változik.

Mi rejlik a maszk mögött? Megjelenésétől függetlenül Roark egy kegyetlen perverz, akinek csak akkor áll fel a farka, ha áldozata sikítozni kezd - így hát mindent megtesz ennek érdekében.