A Türelem indul az Európai Filmakadémia díjáért

2008.09.22. 18:32

Nemes Jeles László Türelem című rendezése nyerte a UIP rövidfilm díját a szombaton véget ért Drama-i nemzetközi rövidfilm fesztiválon Görögországban. Az elismerés jelentőségét emeli, hogy az automatikus jelölést eredményez az Európai Filmakadémia 2008-os rövidfilm díjára. Rotterdamtól Szarajevóig 14 európai filmfesztivál UIP díjnyerteséből választja ki az Európai Filmakadémia 1800 tagja az év legjobb rövidfilmjét. Az Európa Filmdíjak átadásra december 6-án Koppenhágában, a dán királyi család jelenlétében kerül majd sor.

Forrás: [origo]
Marjai Virág a Türelem című filmben | A film honlapja


Nemes Jeles László elkészítette következő rövidfilmjét The Counterpart címmel. Az Erdélyben forgatott alkotás a 2009-es Filmszemlén lesz először látható. Az 1977-ben született rendező jelenleg Else című első nagyjátékfilm terve fejlesztésén dolgozik, melynek forgatását 2010-re tervezi. A Türelem október 23-án kerül a magyar mozikba a Tekerd vissza, haver! kísérőfilmjeként.

Korábban: Egysnittes, csattanós - a Türelem című film kritikája, Nemes Jeles László: Alig tudtam a székemen ülni - interjú a rendezővel

Forrás: Filmunió