Összeállt Tarantino francia csapata is

2008.09.22. 17:08

Amióta Quentin Tarantino Inglorious Bastards című háborús filmjének kiszivárgott a forgatókönyve, minden újabb szereplő kiválasztása izgalmas esemény. A nyár folyamán kiderült, hogy az amerikai főszerep Brad Pitté és az ő csapatában Mike Myers, Eli Roth, B.J.Novak, illetve Michael Fassbender üldözik majd a nácikat. A németeket Til Schweiger és Daniel Brühl képviseli, az egyik női főszerep pedig a korábbi híresztelésekkel ellentétben nem Nastassja Kinskié, hanem Diane Krügeré. Ennyit az ismétlésről.

Forrás: [origo]
Melanie Laurent


A történet azonban, ahogy az Tarantinónál lenni szokott, több szálon fut, és a film jelentős része a francia fronton játszódik majd. Az egyik főhősnő tehát egy fiatal francia lány, Shosanna, akinek a családját lemészárolják a nácik, ő pedig egy párizsi moziban lel menedékre. Az egyetlen szereplő, akinek megformálója még nem ismert, az a mozi tulajdonosnője. Shosannát viszont a 25 éves Melanie Laurent alakítja majd, aki a Je vais bien, ne t'en fais pas című drámából lehet ismert azoknak, akik nem csak a magyar mozikban követik a francia filmművészetet.

Forrás: [origo]
fent: Anne-Sophie Franck és Léa Seydoux  | lent: Jacky Ido


Nem túl ismert Léa Seydoux és Anne-Sophie Franck neve sem, előbbi kedvéért állítólag Tarantino új karakterrel bővítette a forgatókönyvet, utóbbi pedig a náciknak dolgozó tolmácslány lesz. Vicces anekdota, hogy Samuel L. Jackson biztosra vette, hogy Tarantino korábbi szokásához híven ezúttal is juttat neki egy szerepet, ezért fel is hívta a rendezőt, hogy meg kell-e tanulnia franciául az egyetlen színesbőrű karakter megformálása kedvéért. Azóta már kiderült, hogy Shosanna mozigépész szeretőjét persze nem Jackson, hanem Jacky Ido fogja játszani. Az Inglorious Bastards forgatása a Spiegel információi szerint október közepén kezdődik és a berlini helyszíneken kívül a legkeletebbi német városban, Görlitzben zajlik majd.