Daniel Craig felelős az értelmetlen James Bond-címért

2008.10.01. 11:51

Még nem találkoztunk senkivel, aki értené A Quantum csendje (Quantum of Solace) filmcímet, amelyről csak annyit tudni, hogy az egyik Ian Fleming-írás címéből vették át. Kiderült, hogy maga Daniel Craig sem tudja, mit jelent, viszont ez egyáltalán nem zavarja, sőt, ő maga javasolta, hogy a 22. James Bond-film ezt a remek elnevezést kapja. A Jo Blo idézi a színészt, aki elárulta, hogy "én is részt vettem a döntésben. A felmerült címek egy része kifejezetten nevetséges volt, már nem emlékszem tisztán, de el lehet képzelni, "Vér az arcodon" meg ilyenek. Nem akartam, hogy szerepeljen a címben a "halál" a "meghalni" vagy a "vér"."

Forrás: [origo]
Egy kép A Quantum csendje című filmből | Több új kép a filmből | Előzetes

Amikor nyilvánosságra hozták a Quantum of Solace-címet, voltak, akik Harry Potteresnek találták, de Craig ragaszkodik hozzá, hogy "ez nagyon is Bond-cím! A Bond-filmek címei mindig totál értelmetlenek. Élni és halni hagyni? Octopussy? Ezek mit jelentenek? Nem sokat."

Amíg Craig a Bond-cím szemantikai elemzésével van elfoglalva, mi megnézhetjük az új képeket a filmből, amely november 13-án kerül a hazai mozikba.