Vászonra velük!

2008.10.10. 16:17

#3 - Takács Nóra Diána

Született: 1981. április 26.

Ő lehetne a magyar... Joan Cusack.

Hol figyeltünk fel rá? A múlt héten láttam az Örkény Színházban A mizantróp-ot, ami ugyan - a szépséges jelmezeket leszámítva - nem vágott a földhöz, de Takács Nóra Diána Éliante-jében volt valami megkapó báj és energia, ami még Hámori Gabi bűvkörében is érvényesülni tudott. A saját jellemzése szerint "nagydarab", égővörös hajú lányt korábban még nem láttam semmiben, de a kisugárzása megpiszkált annyira, hogy nagyon kíváncsi lennék, hogyan működik valami teljesen más közegben.

Forrás: [origo]
Takács Nóra Diána a Varázsfuvolá-ban

- Miket csináltál eddig?

- Gimnázium után stúdiós voltam az Új Színházban, ami már szinte szakmai gyakorlatnak tekinthető. Felvettek a Színművészetire, ahol Ascher Tamás és Novák Eszter osztályába jártam. Aztán az Örkény Színházba kerültem, ahol ez a második évadom. Számomra itt kiemelkedő előadás a Platonov, amit Apátlanul címmel játszunk Jurij Kordonszkij rendezésében. Tagja vagyok a HOPPart Társulatnak is, ami tulajdonképpen a főiskolai osztályunk meghosszabbítása, és részben azért jött létre, mert eleinte nem volt annyi szereplési lehetőségünk máshol, most meg már saját kedvünkre folytatjuk.

- Miben láthatunk legközelebb?

- Az Örkényben most A hülyéje című darabot próbáljuk, aminek novemberben lesz a bemutatója, a HOPPartosokkal pedig a Herrmann csatája című Kleist-darabot mutatjuk be még a hónapban az Odeon moziban.

- Mi az, amit te tudsz a legjobban a magyar színészek közül?

- Nem hiszem, hogy van olyan, amit én tudnék legjobban, de sajátos alkatom van, amit lehetne szerencsétlenségnek is tekinteni, de inkább szerencse. A frissen végzettek közt rajtam kívül nemigen van nagydarab lány, és emiatt nekem több lehetőségem van filmekben szerepelni, mint a volt osztálytársaimnak, mert ha kell egy ilyen típus, akkor eszébe szoktam jutni a rendezőknek. Persze a másik oldala, hogy ezek általában nem olyan nagy szerepek.

- Mit mutatnál meg a munkáidból egy olyan rendezőnek, aki színészt keres a filmjébe?

- Az Apátlanul-t és a HOPPartos Varázsfuvolá-t. Utóbbit főleg azért, mert az osztálytársaim is benne vannak.

- Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen együtt dolgoznál!

- Goda Krisztinával dolgoztam már, és szívesen dolgoznék még vele, mert nagyon szimpatikus és nagyon odafigyel az emberre. Kíváncsi lennék Mundruczó Kornélra, Pálfi Györgyre is. Gothár Péterrel nemrég dolgoztam színházban (A mizantróp című darabban - a szerk.), de filmben is kíváncsi lennék rá.

- Melyik színészt/színésznőt szeretnéd többet látni a vásznon?

- Szívesen látnék olyan fiatalokat, frissen végzetteket, akik a film számára még teljesen ismeretlenek, de túl sok ilyet tudnék mondani, úgyhogy inkább nem mondanék néhány konkrét nevet.

- Láttál valami jó filmet mostanában?

- A sötét lovag elejétől végéig lekötött, kétszer is láttam.

- Láttál valami jó darabot mostanában?

- A velencei kalmár-t Egerben Zsótér Sándor rendezésében és Bodó Viktortól a Szentivánéji álmot.

- Mi a véleményed Joan Cusackről?

- Nem ismerem.

Bujdosó Bori

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK