Vászonra velük!

2008.10.10. 16:17

#4 - Nagy Eszter Mira

Született: 1988. július 6.

Ő lehetne a magyar... Scarlett Johansson.

Hol figyeltünk fel rá? A premiert követő vödör-szarral-leöntős botrányával elhíresült Gecy című darab megannyi színfoltja közül az egyik ennek a lánykának a játéka volt. És akkor itt át is adom a szót a barátnőmnek, akivel együtt láttam a Gecy-t, nehogy férfiúi elfogultsággal vádoljatok meg: "Az első sokk akkor éri az embert, amikor a darab eleje felé két, teljesen áttetsző jelmezbe bújt, gyönyörű testű lány kezd táncolni a kerekesszékben rappelő Anti, a pornómágus oldalán. Egyikük a főszereplőnő, Éva. Nem mondom, hogy a szebbik mellű, mert megharagszik a másik, de ő annyira szuggesztív volt abban a ruciban, hogy már ekkor kezdett ellenszenves lenni. Nagyon figyeltem, de nem tudtam teljes bizonyossággal megállapítani, mit visel, testszínű harisnyából összeöltögetett, simulós dresszre gondolnék, de ha nem is pont az, ennek alapján elképzelhető a jelenet. A második, nagyobb sokk akkor jön, amikor ez a főszereplőnő a darab fináléjában lába közé fogja a csellót, és csengő hangon rázendít a himnuszra. Nagy szerencse, hogy Nagy Eszter Mira nyafka, buta, befolyásolható és elkényeztetett lányt alakít a darabban, mert különben megenne az irigység, hogy itt ez a húszéves csaj, aki egy nagyszerű és merész darabban színésznősködik, gyönyörű a melle, sőt még hangja is van." Ha már így szóba került a melltéma: az elmúlt tíz év magyar filmtermésében összesen három pár értékelhető mell villant elő (nevek és filmcímek a szerkesztőségben), tarthatatlan ez az állapot.

Miben láthatjuk legközelebb? Gecy (Gödör, október 28.)

Forrás: [origo]

Miket csináltál eddig?

- Hatéves korom óta zenélek, a Bartók Béla Zeneművészeti Gimnáziumban végeztem. Tizenötéves koromban kezdtem el Edvin Martonnál csellózni. Utána modellkedtem, szépségversenyekre is benevezett az ügynökség. Érettségi után kimentem egy évre Sydney-be, ahol megtanultam angolul. Amikor hazajöttem, már nem mentem tovább egyetemre, mert nagyon erősen éreztem a vágyat, hogy énekelni szeretnék, és minden energiámmal erre akarok koncentrálni. A színdarab úgy jött, hogy a rendezőt (ifj. Sebő Ferenc) megismertem egy válogatáson, és ő úgy gondolta, hogy nekem nagyon jól állna ez a karakter. Engem mindig és érdekelt a színház, és úgy gondoltam, hogy ha ezt elvállalom, akkor sok kis táborban és workshopban lehet részem, és kicsit belekukkanthatok a színészet rejtelmeibe, de abszolút nincsenek színészi ambícióim. 

Mi az, amit te tudsz a legjobban a magyar színészek közül?

- Nagyon könnyen tudok sírni, ami amatőr színészeknél talán meglepő.

Mit mutatnál meg a munkáidból egy olyan rendezőnek, aki színészt keres a filmjébe?

- Magamat.

Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen együtt dolgoznál!

- Tarr Béla, Kálmánchelyi Zoltán, Török Ferenc.

Láttál valami jó filmet mostanában?

- Pont az előbb néztem meg a YouTube-on Kálmánchelyi Zoltán néhány rövidfilmjét.

Láttál valami jó darabot mostanában?

- A Macskák-at tízéves gyerekek előadásában. Meglepően jól énekeltek, rugalmasak voltak, gyönyörűen táncoltak. Az egész egy tornateremben történt.

Melyik színészt/színésznőt szeretnéd többet látni a vásznon?

- Sárosdi Lilla, Gryllus Dorka és Kovács Lehel.

Mi a véleményed Scarlett Johanssonról?

- Neki vannak a leggyönyörűbb ajkai. Nagyon tehetséges színésznő, és gyönyörűen artikulál. Viszont láttam, hogy elkezdett énekelni is, ami ront az összképen a szememben.

Varga Ferenc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK