Vágólapra másolva!
Aki nem ért egyet a fenti kijelentéssel, akár ne is olvasson tovább: az alábbiakban felhozunk néhány erős érvet mellette, aztán pedig rajtad a sor, hogy előállj a sajátoddal, és így jegyet nyerj a Halálos közellenség szombat esti premierjére, amelyen maga Vincent is jelen lesz.
Vágólapra másolva!

Vincent Casselt csütörtöktől a 70-es évek leghírhedtebb francia gengszterének, Jacques Mesrine-nek az életét feldolgozó Halálos közellenség első részében láthatjuk a mozikban. Mint már beszámoltunk róla, Vincent a premier alkalmából a film rendezőjének, Jean-Francois Richet-nek és producerének, Thomas Langmannak a társaságában Magyarországra látogat.

Olvasd el, hogy mi az öt oka annak, hogy imádjuk a félelmetesen szexi színészistent, aztán küldd el nekünk saját megfogalmazásodat öt szóban. Az általunk legfrappánsabbnak ítélt tíz Vincent-dicsőítés kiötlője jegyet nyer a Halálos közellenség szombat esti díszbemutatójára, melyen Vincent is részt vesz.

1. Az 1966-os születésű Vincent értelmiségi-művészcsaládból származik (apja Jean-Pierre Cassel színész, anyja Sabinie Litique újságíró), a legtöbben viszont agresszív suhancként ismerték meg a '95-ös A gyűlölet-ben. Olyan elemi erővel formálta meg a frusztrációval és dühvel teli gettólakó srácot, hogy mindjárt két César-díjra is jelölték az alakításáért, és azóta is ez az abszolút kötelező Vincent-film, minden Vincent-rajongás kiindulási pontja.

Forrás: [origo]

Nézd meg, ahogy Vincent a filmben De Niro híres Taxisofőr-beli jelenetét utánozza.

+ + +

2. Nem mindennapi ábrázatával és kisugárzásával feldobja még az amúgy felejthető filmeket is. A Bíbor folyók című zagyvaság nélküle (na jó: és Jean Reno nélkül) kínszenvedés lett volna és az Ocean's Twelve-hez is sokat hozzáadott tenyérbe mászó figurája. Saját ötlete volt, hogy a sima modorú francia betörő capoeirázzon, mert évtizedek óta a táncos sport rajongója. Igaz, kicsit kiszúrt magával, mert a forgatás előtt már évek óta nem edzett, ezért meglehetősen sokat kellett gyakorolnia a filmhez.

Forrás: [origo]
Vincent Cassel az Ocean's Twelve című filmben

Nézd meg, ahogy Vincent capoeirával dobja fel a lézerátugrálós betörő kliséjét.

+ + +

3. Csak olyan szerepeket vállal el, amik tényleg megragadják, és cseppet sem fél az olyan projektektől, amiket más színészek talán rizikósnak minősítenének. Bevállalóssága nem sülhet el mindig egyformán jól, a Blueberry - A fejvadász című szürreális maszlagot például valószínűleg rendezőjén és Vincent-on kívül senki más nem szereti, máskor viszont megtérül a bátorsága, mint mondjuk a Sheitan című beteg francia módra kitekert tinihorrorban. Ebben ő játssza a vidéki kúria eszelős gondnokát, aki a frászt hozza a vakációzó városi tinikre.

Forrás: [origo]
Vincent Cassel a Sheitan című filmben

Nézd meg Vincent őrült tekintetét a Sheitan előzetesében.

+ + +

4. Abnormálisnak kell lenni ahhoz, hogy valaki szeresse a Visszafordíthatatlan című filmet, bármilyen bravúrosan szerkesztette is meg Gaspar Noé, és bármilyen csodásak is a benne játszó színészek. Amit viszont fenntartás nélkül lehet szeretni, az a film hosszú zárójelenete, a - többi jelenethez hasonlóan - improvizált évődés-szerelmeskedés Vincent és felesége, Monica Bellucci közt, ami ha vigaszt nem is jelent, annyira legalább helyrerázza a néző lelkivilágát másfél óra tömény borzalom után, hogy képes saját lábán elhagyni a mozit.

Ha regisztrált tag vagy a Dailymotion site-on, akkor nézd meg Vincent és Monica édes együttlétét, ha nem, akkor érd be a Visszafordíthatatlan előzetesével.

+ + +

5. Még sorolhatnánk a remek filmjeit, de nem tudunk elmenni amellett a tény mellett, hogy Vincent magánemberként is nagyon jó fejnek tűnik. Szemben azokkal a sztárokkal, akik csak akkor jutnak egy kis lelki nyugalomhoz, ha tele velük a média, Vincent csak akkor dolgozik és mutatkozik a nyilvánosság előtt, ha kedve van, és két forgatás közt mindig elfoglalja magát valami teljesen mással, például Rióban lóg. Amikor majdnem három éve beszéltünk vele, épp a szörfözésre pörgött, közben viszont családapaként is helyt áll Belluccival közös négyéves kislánya mellett.

Forrás: [origo]
Vincent Cassel a Halálos közellenség című filmben

Játékunk lezárult, az általunk legfrappánsabbnak ítélt ötszavas Vincent-dicsőítések a következők voltak:

Vélhetően veszélyes a kívánatos Cassel! (G. Luca)

Because he is the walrus. (B. Barbara)

Egy megszelídített vadállat lakik benne. (Sz. Dóra)

Kihagytátok a Dobermann című filmet! (V. Attila)

Mert imádnivalóan elmebeteg az arca. (K. Dóra)

Mert grandiózus orra ellenére szexi. (P. Veronika)

Karaktere sugárzik, bárhogyan is "hesszel"! (J. Gábor)

erőteljes, elegáns, büszke, élénk, temperamentumos (G. Miklós)

Anyámra esküszöm látta a tehenet (B. István)

Ő mondja a legszexisebben: enchanté. (J. Dominika)

----

A nyerteseket emailben értesítjük tennivalóikról.