2008 a moziban: Legjobb soundtrack

Vágólapra másolva!
Pierce Brosnan kornyikál, Lajkó Félix bazsevál, Will Smith pedig a nyári punnyadásról reppel, mintha csak 1991-et írnánk - ezek voltak számunkra az év legjobb filmzenéi.
Vágólapra másolva!

5. Mamma Mia! - The Movie Soundtrack

Forrás: [origo]

Kicsit perverz, ha az ember otthon Pierce Brosnan és Meryl Streep előadásában akarja hallgatni az S.O.S.-t, ahelyett, hogy mondjuk benyomná az ABBA Goldot, amin olyan emberek éneklik a dalt, akiknek konkrétan hangjuk is van. Ellenben próbáljátok ki, hogy egy házibulin hajnali háromkor melyik verzió lejátszásakor tör ki nagyobb őrület és közös éneklés.

Hallgatnivaló: Részletek az összes számból az Amazonon

+ + +

4. Delta - The Bootleg Soundtrack

Forrás: [origo]

Rovatunkban többségben van az a vélemény, hogy Lajkó Felix jobban tette volna, ha marad a hegedűnél és nem erőlteti a színészkedést, abban azonban nagy az egyetértés, hogy a Delta zenéjét rendesen odatette a kotta nélkül játszó zseni. A gyönyörű, hidegrázós tételeket már megszoktuk Lajkótól, de fájdalmasan pontos volt az a "balkáni-sramli" is, ami az összes kocsmajelenet alatt ment az agyunkra. Olyan borzalmas vernyogást utoljára családi nyaraláson hallottunk Opatijában 1985 táján.

Hallgatnivaló: A Delta filmzenéje sajnos egyelőre még nem jelent meg, de Lajkó Félix hivatalos honlapján belehallgathatsz három dalba.

+ + +

3. Synecdoche, New York - Original Motion Picture Soundtrack

Forrás: [origo]

Magnólia, Kótyagos szerelem, Egy makulátlan elme örök ragyogása, I Heart Huckabees - mi a közös ezekben a filmekben? Az, hogy mindegyiknek felejthetetlen zenéje volt, és mindegyikért ugyanaz a Jon Brion nevű fiatalember volt a felelős. Charlie Kaufman legújabb agymenése cannes-i vetítésének nagy részét édes szundikálással töltöttük, de halványan dereng, hogy az álmainkba beszűrődő muzsika kifejezetten kellemes volt. A Synecdoche, New York zenéjét lehet, hogy nem fogjuk annyiszor felrakni, mint mondjuk az életünkre sokkal jobban rezonáló Egy makulátlan elme... soundtrackjét, az mindenesetre biztos, hogy idén nem hallottunk megindítóbb számot a Little Person-nél.

Hallgatnivaló: A teljes soundtrack a film Facebook-oldalán

+ + +

2. Slumdog Millionaire - Music From The Motion Picture

Forrás: [origo]

Valaki meglepődik azon, hogy a Trainspotting rendezőjének új filmjéhez megint egy olyan album társult, amit hetek óta nem tud kikopni a Winampünkből? Tizenkét évvel ezelőtt Danny Boyle az Underworld techno-rockjával mutatta az új irányt, most pedig indiai dallamokkal kevert lüktető hiphopban utazik - hasonló sikerrel. Kicsit sajnáljuk, hogy hamarabb hallottuk a zenét, mint a filmet láttuk volna, mert ha ez fordítva történik, talán még jobban imádnánk. Ha fel akarod rázni magadat a téli tespedtségből, ennél jobb segédeszközt nehezen találsz!

Hallgatnivaló: A teljes soundtrack a film MySpace-oldalán

+ + +

1. The Wackness - Music From The Motion Picture

Forrás: [origo]

Ha te is a kilencvenes évek elején voltál tinédzser és hozzánk hasonlóan sokat bambultál a Yo! MTV Raps előtt, a The Wackness című lúzerkaland soundtrackje remek lehetőséget biztosít a nosztalgiázásra. Az a fantasztikus ebben a válogatásban, hogy összeállítói nem sznoboskodták el a dolgot: a kevésbé ismert gyöngyszemek (Soul Of Mischief: 93 Til Infinity, hogy csak egyet mondjak) mellett helyet kaptak az olyan örökzöld világslágerek is, mint a Baby, Baby, Baby a TLC-től vagy minden idők egyik legjobb nyári felvétele, a Summertime. Kevés idétlenebb látvány van, mint amikor egy fehér ember hiphop zenére bólogat, de néha muszáj bevállalni.

Hallgatnivaló: The Wackness Mixtape - 24 perces mix, amiben lemegy a soundtrack összes száma

Forrás: [origo]