Adam Sandler felfedezi az igaz értékeket

2009.02.23. 12:54

A hétvégén felkerült a netre Judd Apatow (40 éves szűz, Felkoppintva) Funny People (Vicces emberek) című új filmjének előzetese. Adam Sandler egy sikeres és magának való komikust játszik, aki megtudja, hogy haldoklik, de aztán mégse hal meg, viszont az élmény hatására rájön, hogy sokkal jobb fej is lehetne az emberekkel, ezért azárnya alá vesz egy fiatal komikust (Seth Rogen) és az egykori csaját (Leslie Mann) is megpróbálja elhódítani az ausztrál férjétől (Eric Bana). Akik olvasták a forgatókönyvet, azt állítják, hogy a film hangvétele nem lesz annyira könnyed, mint az előzetes alapján gondolnánk és a férfiak közötti versengést teljesen komolyan kell majd venni. A három és félperces ízelítőben feltűnik még Jonah Hill (Superbad, Lepattintva) és Jason Schwartzman (Az okostojás, Utazás Daarjelingbe) is, akik Rogen szintén humorista haverjait alakítják a filmben.

Forrás: [origo]
Leslie Mann, Adam Sandler, Seth Rogen és Eric Bana | Előzetes


A Funny People-t Spielberg állandó operatőre, Janusz Kaminski vette fel, a zenéjét pedig Jason Schwartzman szerzi, aki amúgy Coconut Records néven szokta hálószobájában barkácsolni a lemezeket.

Néznivaló: Funny People előzetes
Hallgatnivaló: Coconut Records: This Old Machine (ebben Kristen Dunst is vokálozik)

+ + +

Adam Sandler és Seth Rogen nyolc évvel ezelőtt

Mielőtt Judd Apatow őrülten sikeres filmproducer és rendező lett, két zseniális tévésorozatot is csinált, amit senki sem nézett Amerikában, ezért mindkettőt le is vették a műsorról egy-egy évad után. Az egyik a nyolcvanas évek elején gimis környezetben játszódó Freaks & Geeks volt, a másik pedig az Undeclared, amelynek főszereplői egy főiskolás kolesz lakói, azon belül is négy srác (Jay Baruchel, Charlie Hunnam, Timm Sharp, Seth Rogen) és két csaj (Monica Keena, Carla Gallo).

A The Assistant című epizódban mindenki Adam Sandler-lázban ég, mert a világsztár (aki saját magát játssza) a kampuszra látogat, és Ron (Seth Rogen) eligazítja az arcokat, hogy hogyan nem szabad viselkedni Sandler társaságában ("Ne idézgessetek a filmjeiből! Az olyan mintha felskiccelnél egy Picasso-festmény, és odaadnád Picassónak."), aztán persze semmi sem úgy sül el, ahogy szeretné.

Néznivaló: Adam Sandler és Seth Rogen az Undeclared-ben

+ + +

James Franco és Seth Rogen ökörködik az Oscaron

Szintén Judd Apatow nevéhez fűződik a tegnap esti Oscar-gála legviccesebb pár perce is. Arra a rövidfilmre gondolunk, amiben James Franco és Seth Rogen elővette az Ananász expressz-es figuráját és nagyokat röhögtek A felolvasó és a Kétely drámai jelenetein, összekeverték a Gettó milliomos-t az Arany Málna-nyertes Love Guru-val és Oscarra érdemesnek kiáltották ki a Tesó-tusa című Will Ferrelles/John C. Reilly-s idiótaságot. A pankrátor egyik brutális részletétől fűtve Franco egy dollárbankót tűzőgépezett Rogen arcára, majd az abszurditást fokozandó becsatlakozott Janusz Kaminski is két Oscarral a kezében, de minek mesélem el az egészet, amikor itt meg lehet nézni?!

Néznivaló: Judd Apatow Oscar-kisfilmje James Francóval és Seth Rogennel