Büszkék lehetünk Osvárt Andreára

2009.02.24. 17:39

Ezen a hétvégén a Puskin moziban végre megtudhatjuk, hogy mennyit fejlődtek Osvárt Andrea színészi képességei az Első generáció óta. A gyönyörű színésznő már évek óta Olaszországban él, ahol rendes filmekben játszik rendes szerepeket, tehát nem csak felbukkan itt-ott pár percre, hanem effektíve ő a főszereplő, dialógusokat mond, sír, nevet, meg minden. Ezeket a filmeket aztán soha nem mutatják be itthon, pedig milyen szuper lenne, ha az emberek szembesülhetnének azzal, hogy az egyik honfitársuk szerencsét próbált külföldön és szívós munkával vitte is valamire.

Forrás: osvartandrea.com

Ezen a negatív gyakorlaton próbál változtatni a Puskin mozi hétvégi rendezvénysorozata, amelynek keretében két Osvárt Andrea-filmet is levetítenek a nagyérdeműnek, a filmek után pedig magával Andreával beszélgethetünk a teremben, valamint azokkal az olasz rendezőkkel, akik az adott filmeket csinálták.

Forrás: osvartandrea.com
Osvárt Andrea A víz mágusa című filmben


Szombaton este nyolctól vetítik az Egy kis történet című 2007-es alkotást, ami egy csapat fiatal hegymászóról szól, akik egy kis falu lakóit próbálják megmenteni a fenyegető földcsuszamlástól, miközben egy gonosz geológus is fondorlatoskodik ott a környéken. Vasárnap szintén este nyolctól A víz mágusa című bájos vígjáték lesz programon, amiben Andrea egy kelet-európai menekültet játszik, aki egy skizofrén pasasnál húzza meg magát. Ez a fickó megérzi a forrásokat a föld alatt és segít a parasztoknak vízlelőhelyre bukkanni, viszont valaki már megint fondorlatoskodik, de most nem a megátalkodott geológus, mert ő a másik filmben van, ami szombaton megy, hanem egy alvilági figura, aki elől Andrea szökött el még a film elején.

Néznivaló: részlet A víz mágusa című filmből I.
Néznivaló: részlet A víz mágusa című filmből II.

-----------------------------------

Osvárt Andrea - Egy magyar színésznő két olasz filmben
Puskin mozi (Budapest, V. Kossuth Lajos utca 18.)

február 28. szombat 20 óraEgy kis történet (a film előtt és után beszélgetés Osvárt Andreával és Stefano Chiantinivel)
március 1. vasárnap 20 óra - A víz mágusa (a film előtt és után beszélgetés Osvárt Andreával és Fabrizio Cattanival)

A filmeket olasz nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítik, A víz mágusá-n lesz angol felirat is.