Öt jó nő egy filmben

2009.03.13. 13:58

Zack Snyder, a Watchmen rendezője telhetetlen, ha nőkről van szó: következő, Sucker Punch című filmjéhez nem kevesebb, mint öt szexis színésznőt szedett össze, Amanda Seyfriedet (Mamma Mia!), Vanessa Hudgenst (High School Musical), Abbie Cornisht (Cigánykerék, Candy), Evan Rachel Woodot (Tizenhárom, A pankrátor) és Emma Stone-t (Superbad, A házinyuszi).

Forrás: AFP
felső sor: Vanessa Hudgens, Amanda Seyfried, Abbie Cornish
alsó sor: Evan Rachel Wood, Emma Stone


A sztori, amit Snyder egy Steve Shibuya nevű fickóval közösen írt, izgalmasan és bizarrul hangzik: egy kislányról szól, akit gonosz mostohaapja elmegyógyintézetbe zárat. A lányra hamarosan lobotómia (az agy homloklebenyének leválasztása) vár, de ő egy képzelete által teremtett fantáziabirodalomba menekül, ahol öt tárgyat kell megszereznie ahhoz, hogy végleg megszabaduljon gyötrelmeitől. A fantasy-akció-thriller Snyder szerint olyan lesz, mint "az Alice Csodaországban, csak gépfegyverekkel". A főhősnőt játssza majd Seyfried, a másik négy színésznő is kórházi ápolt lesz, akik szintén átszöknek a fantáziavilágba.

Akit idegesít, hogy a fenti képen nem lehet elolvasni Evan Rachel Wood hátán a tetoválást, annak eláruljuk, hogy egy Edgar Allan Poe-idézet és úgy szól, hogy "All that we see or seem, is but a dream within a dream", ami magyarul annyit tesz: Minden, mi van e bús világon / Álomba ködlő furcsa álom (Kosztolányi Dezső fordítása).