Depardieu hajléktalanként, Sophie Marceau ejtőernyősként jön

2009.03.16. 15:25

Egy hónap múlva, április 16-án kezdődik az Francia Filmnapok, melynek keretében Budapest mellett Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Győrött, Szolnokon, Egerben és Kecskeméten láthatja a közönség premier előtt a legfrissebb francia filmtermés legjavát.

Forrás: [origo]
Jelenet a Versailles című filmből | Nézz képet az összes filmből!

Az idei filmnapok kínálatban hét nagyjátékfilm szerepel. A Provence-i fűszeres egy harmincas évei elején járó férfiról szól, aki hazatér szülőfalujába, hogy kénytelen-kelletlen átvegye apja üzletét, és megismerkedik egy életvidám lánnyal, akit a világ egyik leggyönyörűbb színésznője, Clotilde Hesme alakít. Az osztály című dokumentarista stílusú, Arany Pálma-nyertes és Oscar-jelölt dráma egy jó szándékú tanár helytelen cselekedetének súlyos következményeit meséli el egy kevert etnikumú iskolában. A Külvárosi mulató a második világháborút megelőző zűrzavaros évek Párizsába kalauzol, ahol egy bezárásra ítélt mulató tulajdonosának nehéz napjait ismerhetjük meg.

Forrás: [origo]
Deborah Francois és Sophie Marceau a Kémnők- ben | Nézz több képet!

A nemrégiben elhunyt Guillaume Depardieu egyik utolsó alakítását láthatjuk a Versailles című filmben, melyben egy hajléktalan férfit alakít, akire egy anya ráhagyja a kisfiát. Guillaume húga, Julie Depardieu pedig a második világháborúban játszódó Kémnők-ben tűnik fel, amely egy ötfős női ejtőernyős csapatról szól, akik a normandiai partraszállás sikerén dolgoznak. Vezetőjüket Sophie Marceau játssza. Az Isten hozott az Isten háta mögött! című vígjáték minden idők második legsikeresebb filmje lett Franciaországban (csak a Titanic-ot nem tudta lekörözni); egy postásról és feleségéről szól, akiket egy gubanc miatt Dél-Franciaország helyett északra helyeznek át. Az Oly sokáig szerettelek című thriller/melodrámában a Franciaországban élő Kristin Scott Thomas játszik egy börtönből frissen szabadult nőt, aki próbál visszailleszkedni a normális életbe. A nagyjátékfilmek mellett A rövidfilmek Mozartjai címmel egy hét rövidfilmből álló csokrot is vetítenek majd.

További információk itt találhatók.