Vágólapra másolva!
Még mindig megy a Titanic, úgyhogy továbbra is óvatosak a forgalmazók. Kapunk egy nagyszabású animációs filmet, egy berlini techno DJ-t és egy kilenc éves késéssel befutó jó kis Moodyssont.
Vágólapra másolva!

Berlin Calling / Berlin Calling - 2008

Miről szól? Ickarus menő berlini DJ, aki egy rossz drog következtében elveszti a lába alól a talajt, úgyhogy rájön, itt az ideje elvonókúrának.

Ki a rendező? Ez Hannes Stöhr harmadik nagyjátékfilmje (Berlin Is in Germany, Egy nap Európában).

Kik a szereplők? A főhőst Paul Kalkbrenner techno-zenész alakítja, aki még nem játszott filmben, barátnőjét a magyar származású Rita Lengyel játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik technón pörögnek, illetve kíváncsiak a berlini szcénára.

Mit mondunk még a filmről? A berlini elektronikus zenész (Paul Kalkbrenner) egy allegorikus nevű berlini elektronikus zenészt alakít az év várhatóan legdivatosabb technós filmjében, melyben trippezés és jellemfejlődés van, meg szex hármasban, illetve bolondokháza. A Berlin Calling egy pontján felmerül, hogy ne is Berlin Calling legyen a címe, de aztán mégis az lesz. Jó-e attól egy film (vagy akármi), hogy átérezzük? Ha a filmben működik a zene, az tényleg biztos jó zene-e? Mi az a pont, amikor a kultusz termékké válik? Olvasd el a Quart kritikáját a filmről!