A francia Elle magazin nemes feladatra vállalkozott aktuális címlapjával, ugyanis három gyönyörű nő (a harmadik Eva Herzigova - a szerk.) címlapfotóját közölték smink, Photoshop és egyéb valóságtorzító trükkök nélkül. Más kérdés, hogy a magazin vásárlói kénytelenek lesznek megállapítani, hogy a negyven felett járó Monica Bellucci és Sophie Marceau még így is szebbek az emberiség 99 százalékánál. A belső oldalakon a francia mozi további legendás nőalakjai szabadulnak meg a kozmetikumoktól, például Karin Viard, Charlotte Rampling, Chiara Mastroianni, és Anne Parillaud.

Forrás: [origo]
Sophie Marceau és Monica Bellucci az Elle címlapján


Monica Belluccit egyébként a magyar mozikban mostanában szégyenszemre csak hollywoodi díszlet-szerepekben láthatjuk, Sophie Marceau-nak pedig jó ha minden ötödik filmje eljut hazánkba. Nagyon jó lenne például ha a Házibuli nem hivatalos folytatásaként is reklámozott LOL-t behoznák, amelyben Sophie egy saját egykori karakteréhez hasonló problémás kamaszlány édesanyját alakítja. A holnap kezdődő Francia Filmnapokon viszont a Kémnők című háborús filmben láthatjuk.

Forrás: [origo]
Sophie Marceau és Monica Bellucci a Ne te retourne pas című filmben


A két gyönyörű színésznő következő projektjeit böngészve egyébként azt is felfedezhetjük, hogy a Franciaországban júniusban bemutatásra kerülő Ne te retourne pas-ban (Ne fordulj vissza!) együtt szerepelnek, a rendezőnő pedig az a Marina de Van, akinek a Dans ma peau (A bőrömben) című sokkolóan különleges filmjét már korábban méltattuk. A már két éve leforgatott thrillerben Marceau egy írónőt alakít, aki fokozatosan átalakul Monica Belluccivá. Alig várjuk.