Miből lesz a Sophie Marceau?

2009.04.18. 21:17

Sara Forestier

Hogyan ejtjük a nevét? Szárá Foresztyié

Született: 1986. október 4.

Forrás: [origo]

A kuszkusz titka rendezőjének L'esquive (A kitérés) című 2005-ös filmje hatalmas szenzációt keltett Franciaországban, amikor a fő kategóriákban olyan szupersikeres alkotások orra elől happolta el a Cézar-díjakat, mint a 36, a Kóristák, vagy a Hosszú jegyesség. Sarának is jutott az elismerésből (Legjobb női reménység) és a külvárosi fiatalokat játszó amatőrszínészek után későbbi filmjeiben olyan partnereket kapott, mint Gérard Depardieu és Monica Bellucci (Eladó a szerelem), Dustin Hoffman (A parfüm), vagy Juliette Binoche (10 nap szeptemberben). De ez mind semmi, mert kétszer játszott együtt a Mázli-ból ismert magyar származású Lorant Deutsch-csal (Jean de La Fontaine - Le défi, Humains)! A Serge Gainsbourgról idén készülő nagyszabású életrajzi film összes szerepéért vérre menő küzdelem folyt: ebben Sara a kor egyik legnépszerűbb ye-ye énekesnőjét, France Gallt formálja majd meg.

Nahát! Sara egy igazi harcos mozgalmár, minden jó kis tüntetésben benne van. Vegetáriánus, nem iszik, nem dohányzik, és az egyik tévéműsorban a cannabis-fogyasztást is élesen bírálta. Két évvel ezelőtt a cannes-i vörös szőnyegen úgy kampányolt a szigorúbb fegyverszabályozás mellett, hogy pisztolyokat és töltényeket aggatott az estélyi ruhájára.

+ + +

Vahina Giocante

Hogyan ejtjük a nevét? Vaina Dzsokante

Született: 1981. június 30.

Forrás: [origo]

A 2005-ös Titanic legbájosabb alkotása volt a Lila szerint, amiben Vahina egy szexuálisan túlfűtött 16 éves lányt játszott, aki összejött egy arab fiúval. Szinte érthetetlen, hogy a két évvel későbbi 99 francs című filmjét miért nem mutatták be soha Magyarországon, pedig ezt a reklámvilágban játszódó kíméletlenül vicces szatírát a Dobberman-os Jan Kounen rendezte, és egy olyan regényen alapult, ami 1999 Ft címmel itthon is sikeres volt. Talán nagyobb szerencsénk lesz az idei Bellamy című krimivel, amelyben a franciák Hitchcockja, Claude Chabrol bízott a színésznőre szerepet Gérard Depardieu oldalán.

Nahát! A francia Playboy 2007 októberi számába maga Karl Lagerfeld, a lófarkas-legyezős divatcézár készített fotókat Vahináról, de ebben a magazinban ennél kevesebbet maximum Ördögh Nóra mutatott magából.

+ + +

Hafsia Herzi

Hogyan ejtjük a nevét? Háfszia Erci

Született: 1987. január 25.

Forrás: [origo]

A kuszkusz titka életrevaló tinilányaként minden mozinéző beleszeretett, az Un homme et son chien című édesbús komédiában Jean Paul Belmondo sokadik visszatéréséhez asszisztált.

Nahát!A kuszkusz titka legvégén látható hastánc-jelenetet öt napig forgatták, és utána a színésznő - elmondása szerint - egy hétig aludt.

+ + +

Clémence Poésy

Hogyan ejtjük a nevét? Klémansz Poézi

Született: 1982. november 30.

Forrás: [origo]

Az ötödik Harry Potter-filmben a huncut francia diáklányt, Fleur Delacour-t alakította. A következő Potter-kalandban ugyan nem kap szerepet a figurája, de rebesgetik, hogy a kettévágott záróepizódban vissza fog térni. A tavalyi év legviccesebb filmjében (Erőszakik) különösen elragadó volt Colin Farrell csajaként.

Nahát! Nagyon idegesíti, hogy ha rákeresnek a nevére az interneten, az első találatok között van egy korai filmjéből kivágott részlet, amiben egy szál bugyiban próbál elcsábítani egy fickót. "Azért zavar az a jelenet, mert nem volt szükséges a történethez, csak ezt 18 évesen még nem láttam át. Azóta viszont hiperéber vagyok, többet nem csinálok ilyet."