Tinilányokra izgul a magyar

2009.04.27. 16:09

Igazi filmorgia volt hétvégén a magyar mozikban: öt premierfilm mellett a Francia filmnapokon már bemutatott négy alkotás is a mozikba került. A franciáknak nem sikerült túl nagy szeletet kihasítaniuk a bevételi tortából: a négyből egy sem került fel az országos tízes toplistára. Ezekről a filmekről országos nézettségi adatokat nem kaptunk, de az Odeon közlése szerint az Oly sokáig szerettelek-et Budapesten 921-en, A provence-i fűszeres-t 561-en, az Arany Pálmás Az osztály-t 232-en nézték meg (a Külvárosi mulató-ról budapesti adat sem érkezett). A negatív rekordot viszont nem ez állította be, hanem az Őrült Szentivánéj, amelyet 22-en tekintettek meg.

Forrás: [origo]
Jelenet a Hannah Montana: A film-ből

Úgy fest, főképp a tinilányok moziztak a hétvégén: az országos toplista első helyén 28 933 nézővel a Miley Cyrus főszereplésével készült Hannah Montana: A film áll. Második helyen nyitott Paul Rudd és Jason Segel haverkomédiája 11 593 látogatóval, Renée Zellweger pedig az ötödik helyet csípte meg a Miért éppen Minnesota? (7367 látogató) című romantikus vígjátékkal. Kate Winslet és Oscar-díja nem gyakorolt nagy vonzerőt a mozizókra: A felolvasó-t csupán 3787-en nézték meg, ami az országos toplista kilencedik helyét jelenti.

A múlt hétvégén debütált Álom.net eheti teljesítménye két szempontból is figyelemreméltó: 10 027-en nézték meg a hétvégén a filmet, ami mindössze 24%-os nézőszám esést takar az előző hétvégéhez képest, és ez nagyon szép eredmény volna, ha a film bevétele is lépést tartana a nézőszámmal. Az átlagos mozijegyár több mint 1000 Ft Magyarországon, a tinifilm azonban csak 7 856 445 Ft-ot hozott (azaz jegyenként átlagosan 784 Ft-ot), amiből arra következtetünk, hogy kedvezményes (vagy ingyenes) vetítéseket tartottak belőle, így sikerült feltornázniuk a látogatószámot (összehasonlításképpen: a harmadik hete műsoron levő Halálos iram-ot a hétvégén 8869-en nézték meg, bevétele pedig 10 266 268 Ft).

- - - - -

Filmklub a Twitteren: Itt nyomatjuk a korszerű mikrobloggolást, kövess minket!