Szégyellhetik magukat a hazai filmes újságírók (minket is beleértve), mert már három hónapja fent van a YouTube-on a Budapest című film előzetese, és erről eddig senki nem adott hírt. A Chico Buarque magyarul is megjelent regényén alapuló brazil alkotást 2007 végén forgatták Rio de Janeiróban és Budapesten, és két hét múlva mutatják be a brazil mozik.

Fotó: Szabó Adrienn
Hámori Gabriella és Leonardo Medeiros | Plakát | Képek | Előzetes


Az előzetesben a Leonardo Medeiros által játszott főhős megérkezik Ferihegyre, majd az Írók boltjában megismerkedik Hámori Gabriellával, aki tájékoztatja arról, hogy könyvekből nem lehet megtanulni magyarul, valamint hogy a magyar a világ egyetlen nyelve, amelyet még az ördög is tisztel. Ezt a beszélgetést egy önfeledt görkorizás követi az Andrássy úton, majd felgyorsulnak az események, és a középkorú férfi jó pár további nővel is kapcsolatba kerül, köztük a gyönyörű Débora Nascimentóval A hihetetlen Hulk-ból. Feltűnik a volt szocialista országokban játszódó filmek elmaradhatatlan kelléke, a Dunán úszó hatalmas Lenin-szobor, és Hámori szájából hallunk még olyan arany igazságokat is, hogy "az igazi költészet mélyről fakad, mint a szerelem" vagy "Budapesten kívül nem létezik semmi".

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Kzgshu7yWq9Jpjls


A Budapest-et leghamarabb az év végén, legkésőbb a 2010-es Filmszemlén láthatja a magyar közönség - tudtuk meg Miskolczi Pétertől, a film egyik producerétől.

Nézegetnivaló: Sok kép a Budapest című filmből

- - - - -

Filmklub a Twitteren: Még több izgalmas filmes hírt olvashatsz, ha követsz bennünket.