Ingyen buli a tengeren

Vágólapra másolva!
Billy Nighy és Philip Seymour Hoffman már a vízen buliznak, ideje, hogy csatlakozz hozzájuk! Ha szeretnéd megtekinteni a Rockhajó című brit vígjátékot, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

A Négy esküvő és egy temetés és a Sztárom a párom írója, Richard Curtis legnagyobb örömünkre életében másodszor (az első az Igazából szerelem volt) bevállalta, hogy saját forgatókönyvét meg is rendezi, így született meg a Rockhajó című zenés komédia. A film a 60-as években játszódik, amikor a könnyűzene az állami rádiók vezetőinek szemében még szinte bűnös elfoglaltságnak számított, amelynek saját programjuk összeállításánál nem sok figyelmet szenteltek.

A film főhősei az Északi-tengeren, egy hajón üzemeltetnek egy kalózrádiót, és remekül érzik magukat, miközben a hatóságok mindent megtesznek, hogy beszüntessék az adót. A színészgárda fantasztikus: a rádió affektálós vezetőjét Bill Nighy alakítja, a főellenség Kenneth Branagh, aki minisztériumi tisztviselőt játszik, a DJ-k közt megtaláljuk Philip Seymour Hoffmant, Rhys Ifanst és Nick Frostot is, Emma Thompson pedig az egyik rádiós anyukájának szerepében bukkan fel.

Megesett már, hogy Curtis önéletrajzi elemeket használt fel filmjeihez, a Négy esküvő és egy temetés például saját párkapcsolatából indult ki. A Rockhajó ugyan nem konkrétan megtörtént eseményeken alapul, de a sztori mégis Curtis gyerekkori zeneszeretetében gyökerezik: a nyitójelenetben látunk egy kisfiút, aki a párna alatt titokban zenét hallgat - őt a rendező saját magáról mintázta.

ForrA!s: [origo]
Rhys Ifans és Billy Nighy a hajón

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Hugh Grant lakótársát játszotta Rhys Ifans a Sztárom a párom című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt június 9-én kedden 20 órára a Palace Westend mozi 4-es termébe (1062 Budapest, Váci út 1.):

Andrási Valéria, Bagdi Ágnes, Bajnok Adrián, Bátyi Móni, Béres Lajosné, Berki Csilla, Bolla Róbert, Bornemissza Dorottya, Czövek Letícia, Csányi Zoltán, Dániel Dóra, Dobos Éva, El-Hage Jade Bence, Farkas Szilvia, Fehér Gábor, Fodor Zsófia, Fülöp Gina, Gáti Béla, Gellér Nóra, Griecs-Farkas Emese, Gruber Dóra, Gyarmati Franciska Kata, Gyarmati Zoltán, Jávor Zsófia, Jóföldi Barna, Juhász Gertrud, Juhász Nóra, Kalocsay Gergely, Károlyi Aranka, Katona Krisztina, Kelenföldi Vanda, Kincses Boglárka, Kiss Judit, Klopfer Judit, Kólya Valéria, Kovács Erika, Kovács Nikolett, Kovács Nóra, Kovács Zsolt, Kövesdi Terézia, Kruller Eszter, Kurti Roland, Langó Károly, Lénárt Eszter, Lőrinci Dóra, Magyar Viktória, Marosi Réka, Mede Mariann, Ménes János, Mészáros Gergő, Mondi Petra, Nagy Máté, Nagy Péter, Novák Norbert, Orosz Péter, Pakozdi Petra, Pálinkás Gábor, Peágics Attila, Pender Anna, Pereházy Dóra, Perjési Petra, Princz Gábor, Proniewicz Andrea, Rácz Adrienn, Remetehegyi Ildikó, Rupert Melinda, Sallai Mariann, Samu Emma, Stefán Zoltán, Sugár Tamás, Székely Tímea, Szűcs Zsuzsanna, Tóth Bálint, Tóth Krisztina, Tősi Julianna, Uj István, Ujlaki Emese, Varga Csilla, Vetrik Szabolcs, Virágh Tibor, Werderics Barbara, Zimmermann Edit, Zsebenci Klopédia, Zsin Eszter, Zsótér György

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!