Nem biztos, hogy öngyilkos lett David Carradine

2009.06.05. 11:30

Egy bangkoki hotelszobában holtan találták csütörtök reggel David Carradine-t, aki Quentin Tarantino Kill Bill-jében Uma Thurman ősellenségét, Billt alakította. A 72 éves Carradine június 2-a óta tartózkodott Thaiföldön, ahol éppen a Stretch című filmet forgatta. A színész szerda este, június 3-án nem jelent meg a stábbal közösen tartott vacsoránál, kollégái azonban azt hitték, hogy Carradine idős kora miatt pihent le kicsit. A színészt a szálloda alkalmazottja találta meg csütörtök reggel 10 órakor. A rendőrség jelentése szerint ekkor már legalább tizenkét órája halott volt. A halál okát még nem állapították meg; lehet, hogy a színész öngyilkosságot követett el, de felmerült az idegenkezűség, illetve az is, hogy szexuális játék áldozatává vált véletlenül.

A rendőrség első feltételezése az volt, hogy a halál oka öngyilkosság, ugyanakkor Carradine felesége és menedzsere ezt vitatják. Az öngyilkosság ellen szól, hogy a színészt meztelenül találták meg a hotelszoba gardróbjában egy zsinórral a nyakában és egy másikkal, amely a péniszére volt tekeredve. Nem zárható ki az idegenkezűség sem, de az is elképzelhető, hogy Carradine saját szexuális játéka áldozatává vált. A rendőrség nem talált arra utaló nyomot, hogy valaki erőszakosan hatolt volna be a hotelszobába. A boncolást pénteken végzik el, ennek eredménye egyelőre nem ismert.

Kiegészítés (2009.06.06. | 09:45): A CNN péntek esti cikke szerint Carradine holttestét a szombati nap folyamán hazaszállítják az Egyesült Államokba, ahol családja kérésére boncolást hajtanak végre rajta annak érdekében, hogy megállapítsák a halál okát. A Thaiföldön pénteken elvégzett boncolás eredménye csak három-négy hét múlva derül majd ki - nyilatkozta név nélkül a thaiföldi rendőrség egyik magasrangú munkatársa.