Az Apple honlapján már megtekinthető Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio negyedik közös filmjének előzetese. A Viharsziget (Shutter Island) című thriller az '50-es évek közepén játszódik az Ashecliffe nevű elmegyógyintézetben. Ide érkezik Teddy Daniels (DiCaprio) nyomozó, akinek ki kell derítenie, hogyan tudott megszökni a szuperbiztos cellájából egy fiatal nő. A rendőr munkáját egy tomboló hurrikán és a nem túl segítőkész személyzet is nehezíti.

Forrás: [origo]
Leonardo DiCaprio a Viharsziget-ben | Nézd meg az előzetest!


A Viharsziget alapjául Dennis Lehane 2003-as regénye szolgált. Lehane könyveiből készültek korábban a Titokzatos folyó és a Hideg nyomon című alkotások is. DiCaprio társát Mark Ruffalo alakítja, az eltűnt nőt Emily Mortimer, az intézet igazgatóját Ben Kingsley, az egyik ápoltat pedig az Apró titkok javíthatatlan pedofiljaként Oscar-díjra jelölt Jackie Earle Haley. Rajtuk kívül feltűnik még a filmben Michelle Williams, Patricia Clarkson és Max von Sydow is.

A Shutter Island 2004-ben magyarul is megjelent Vihar-sziget (a könyv magyar címében van kötőjel, a film címében nincs) címmel az Agave Kiadónál, a filmet október 8-tól vetítik majd a magyar mozik.