Meghalt Farrah Fawcett

2009.06.25. 19:19

Hatvankét éves korában elhunyt Farrah Fawcett, a hetvenes évek legendás szexszimbóluma, a Charlie angyalai című tévésorozat sztárja - adta hírül a CNN. Magyar idő szerint 18 óra 28 perckor érte a halál a Santa Monica-i St. John's kórházban, utolsó pillanataiban élettársa Ryan O'Neil és barátnője Alana Stewart voltak vele. Fawcettnél három évvel ezelőtt diagnosztizáltak vastagbélrákot, amely később átterjedt a májára is, és ez a betegség okozta a halálát. Fawcett ügynöke 18 órával a halál beállta előtt a Twitteren keresztül tudatta a világgal, hogy a színésznőnek már nincsenek fájdalmai és megkapta az utolsó kenetet. A rákkal való küzdelméről szóló Farrah's Story-t egy hónappal ezelőtt adta le az NBC tévécsatorna, a kétórás szívfacsaró dokumentumfilmet több, mint kilencmillióan nézték Amerikában.

Forrás: [origo]

Farrah Leni Fawcett néven született 1947. február 2-án a Texas állambeli Corpus Christiben. Szépségversenyek sorát nyerte el, de neve és arca akkoriban kezdett ismertté válni, amikor a hatvanas évek végétől egyre több show-műsorba hívták vendégként. Pályáján nagyot lendített, hogy az őt vörös fürdőruhában ábrázoló poszter egész Amerika férfilakosságát elbűvölte, több, mint tizenkét millió példányban kelt el. 1976-tól kezdve három szezonon át a Charlie angyalai (főcím) című tévésorozat legnépszerűbb sztárja volt, ám amikor a szériának vége szakadt, hírnevét nem tudta elsővonalbeli nagyjátékfilm-szerepekre váltani Hollywoodban. Legkiemelkedőbb alakítását az 1986-os Elszabadult indulatok című thrillerben nyújtotta, amelyért Golden Globe-díjra is jelölték. Ezen kívül szerepelt még a Hármas számú űrbázis, a Logan futása, a Reggel találkozunk, valamint az Ágyúgolyó futam című filmekben. Utolsó jelentős filmszerepét kilenc évvel ezelőtt kapta Robert Altman Dr. T és nők című filmjében, amelyben Richard Gere feleségét alakította.

Forrás: [origo]

1973 és 1982 között Lee Majors tévésztár felesége volt, ebben az időszakban a nevét Farrah Fawcett-Majorsre változtatta. 1982 óta Ryan O'Neal volt az élettársa, akitől egy fiúgyermeke is született 1985-ben. Pár nappal a halála előtt O'Neal megkérte a kezét, de összeházasodni már nem tudtak.

Az Ágyúgolyó futam előzetese

Az Elszabadult indulatok előzetese