Johnny Depp rászokott a rablásra

Vágólapra másolva!
Johnny Depp a 30-as évek legendás bankrablóját, John Dillingert formálja meg Michael Mann új filmjében. Ha kíváncsi vagy rá, hogy elég sármosan rabol-e Depp, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Közellenségek premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Michael Mann (Szemtől szemben, Miami Vice) legújabb filmjében egy jól ismert sztorit mesél el: a hírhedt bankrabló, John Dillinger életét és halálát. A 30-as évek gazdasági világválsága idején tevékenykedő rablót többször lecsukták, de ez még inkább meghozta a kedvét a törvényen kívüli életformához. Kalandos életpályája '34 nyarán ért véget, amikor az FBI emberei lelőtték egy mozi előtt.

A lassan kacskaringózó, a 30-as évek hangulatát elővarázsoló filmben Johnny Depp formálja meg a sármos bankrablót, aki legalább annyira életművész, amennyire bűnöző, Christian Bale pedig a hajlíthatatlan akaratú FBI-ügynököt alakítja, aki addig nem nyugodhat meg, míg ki nem vonja a forgalomból ellenfelét. Természetesen egy nagy szerelmet is bele kellett írni Dillinger életébe: ezt a bájos francia akcentussal csiripelő Marion Cotillard testesíti meg.

A Telegraphnak adott interjújában Depp elmesélte, hogyan látja a figurát, akit játszik: "John Dillinger volt a korszak rocksztárja. Nagyon karizmatikus volt, úgy élt, ahogy neki tetszett, és nem kötött kompromisszumokat. Szerintem Robin Hood-típusú figura volt, tényleg törődött az emberekkel. Tudta, hogy nincs sok ideje, és kibékült önmagával és a ténnyel, hogy nem hosszú, hanem jelentős élete lesz."

Ha szeretnéd megtekinteni a Közellenségek című filmet az [origo] filmklub július 14-ei vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Közellenségek" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

ForrA!s: [origo]
Johnny Depp és Marion Cotillard a Közellenségek-ben

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Christian Bale a Börtönvonat Yumába című filmben is egy rosszfiút próbál a törvény kezére juttatni.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt július 14-én kedden 20 órára a Palace Westend moziba (1062 Budapest, Váci út 1-3.):

Bálint Ferenc, Bardovics Gábor, Berta Bianka, Birkás Anikó, Biró László, Bíró Magdolna, Bozzay Bertalan, Csollák Dezső, Deák Dóra, Dengel Brigitta, Dobos Mónika, Fodor Péter, Fodor Sára, Fördős Csaba, Furmann Áron, Gábri Károly, Gál Krisztina, Gallyas Katalin, Glaszhütter László, Glódi Márton, Görög Borbála, Gulrich Csaba, Gyenes Erzsébet, Györfi Ildikó, Hagyó Brigitta, Hajdu Anita, Hauser Edit, Hornett Ágnes, Hornok Attila, Horváth Roberta, Illyevölgyi Viktor, Jávor Zsófia, Kádi Fanni, Kaiser Ilona, Káncz Anna, Kaposvári Viktória, Kátai Kriszti, Kiss Judit, Klacsán Lajos, Klaudia Koncz, Klujber Attila, Kocsis-Tóth Mária, Kovács Adrienn, Kövesdi Teréz, Lakatos Angelika, Magyar Henriett, Márkus Ottó, Marthi Melinda, Megyeri Istvánné, Mészáros István, Nagygyörgy Melánia, Oravecz Zoltán, Oroszi Szilárd, Pakozdi Petra, Pintér Tamás, Pócza Ildikó, Pózmány Panna, Rácz Ottó, Reni Uhlár, Rozgonyi Anna, Schlembach Tamara, Sikonya Ágnes, Sirkó Diána, Sugár Sarolta, Surányi Krisztián, Szabó András, Szabó György, Székely Linda, Székelyy Nóra, Szórádi Erika, Tárnyik Viktória, Téglás István, Torda Krisztián, Tordai László, Torkanics Ádám, Turú Csaba, Varga Éva, Veszeli Eva, Zahuczky Zita, Zsiga Katalin

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!