Pálfi György Scarlett Johanssonnal forgatná A szőke ciklont

2009.07.13. 14:58

A Filmvilág blogján keresztül értesültünk a Film New Europe-honlapon pénteken megjelent a hírről, hogy Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod) két másik filmterve mellett Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényét szeretné megfilmesíteni. A producer, Váradi Gábor közlései alapján készült cikk szerint A szőke ciklon lehet Pálfi következő nagyjátékfilmje, amelyet angol nyelven forgatna ismert angol vagy amerikai színészek főszereplésével Nagy Britanniában, Franciaországban és Észak-Afrikában. A női főszereppel kapcsolatban felmerült Scarlett Johansson neve is.

ForrA!s: [origo] ForrA!s: [origo]
Scarlett Johansson Pálfi György

A cikk szerint a Rejtő-regény mellett Pálfi tervezi Arany János Toldi-jának megfilmesítését, továbbá egy Man and Woman (Férfi és nő) munkacímű kísérleti filmet is, amely híres filmek összevágott részleteiből épülne fel. Szerettük volna, ha Pálfi György és Váradi Gábor nyilatkozik a filmtervekkel kapcsolatban, de Váradi elfoglaltságaira hivatkozva nem nyilatkozott nekünk, Pálfi pedig addig nem akar semmit elárulni terveiről, amíg össze nem áll a finanszírozás, illetve le nem szerződnek a színészek: "csak kész dolgokról tudok beszélni, jóslatokba nem tudok bocsátkozni" - mondta kérdésünkre reagálva.

A Film New Europe cikke szerint A szőke ciklon már 2010-ben foroghat, de Pálfi ezt nem erősítette meg, csupán annyit közölt, hogy közvetlenül a forgatás előtt, sajtótájékoztatón fog először nyilatkozni a projekttel kapcsolatban.