Nyilvánosságra hozták az augusztus 5-én kezdődő 62. locarnói filmfesztivál programját. A Magyar Filmunió tudatta, hogy két (részben) magyar filmet is bemutatnak a fesztiválon: Esztergályos Krisztina Variációk című rövidfilmjét és Győrik Mihály A félelem völgye című nagyjátékfilmjét.

Forrás: [origo]
Jelenet a Variációk című filmből

A Variációk Esztergályos 28 perces diplomafilmje, amely variációkat mutat be "kapcsolatokra szilveszteri hangulatban egy hatalmas, kissé lerobbant, a 80-as években épült, s azóta úgy maradt, lebontás előtt álló panel-hotelben a Balatonon". A film főszerepeit Bálint András, Takács Kati, Kovács Patrícia, Balla Eszter, Elek Ferenc, Haumann Máté, Szabó Kimmel Tamás és Boros Bálint játsszák. A Variációk-at a "Holnap leopárdjai" elnevezésű rövidfilmes versenyszekcióban mutatják be.

Forrás: [origo]
Osvárt Andrea A félelem völgye című filmben | A film honlapja

A svájci születésű Győrik Mihály svájci-olasz-magyar koprodukcióban készült A félelem völgye című nagyjátékfilmjét a Piazza Grandén tartott szabadtéri vetítésen lehet majd megtekinteni. A filmben egy kisfiú a városból hazautazik vidéki nagyapjához, ahol a helyi gyerekekkel ijesztő történeteket kezdenek mesélni egymásnak. A honlap szerint a film "egy sötét mese, amely olyan varázslattal és babonával terhes ősi erdőkbe visz el minket, ahol a gonosz és a természet sötét oldala uralkodik". A félelem völgyé-ben szerepel többek közt Törőcsik Mari, Osvárt Andrea, Kokics Péter és Székely B. Miklós is.

A locarnói filmfesztivál teljes programja itt található.