Tegye fel a kezét, aki hallott már a Rózsaszín sajt című magyar játékfilmről! Mi ma kaptuk kézhez a sajtóanyagot, és elképedve állunk előtte. Itt egy film, amit szemérmes csendben forgattak, és tele van gyönyörű nőkkel. Ki csinálta ezt, mikor, és mit csinál, mikor nem ezt csinálja? És kik a nők? Nyomozásunk során kiderült, a film rendezője, társírója és egyben főszereplője is Tóth Barnabás, akinek honlapján órákat lehet eltölteni: ez a 31 éves srác 25 éve van a pályán, és elképesztő, hogy már mennyi mindent csinált - hamarosan ecseteljük is sorban, mi mindent. A másik meglepetést a színésznők okozták. Ritkán látni olyat, hogy egy magyar film stáblistáján öt nő van feltüntetve, és mind az öt nagyon szép. Vegyük is szépen sorra őket!

Forrás: [origo]
Eke Angéla Lipcsei Betta

Douceline Derréal: Francia színésznő, eddig főleg színházban és rövidfilmekben játszott, a Rózsaszín sajt az első nagyjátékfilmje. Ha minden igaz, ő lesz a film női főszereplője. (Kép)

Eke Angéla: Tavaly kezdett járni a Színművészeti Egyetem bábszínész szakára, a Nemzeti Színházban stúdiózik, a Tűzvonalban című tévésorozatban (kép) Demsa Péter (László Zsolt) Denise nevű lányát alakította.

Pikali Gerda: Tíz éve dolgozik a Madách Színházban, szerepelt Mucsi Zoltán és Koltai Róbert oldalán a Monte Carlo! című filmben, valamint az idén tavasszal bemutatott Papírkutyák-ban. (Kép)

Lipcsei Betta: 21 éves topmodell, 2005-ben Görög Zita húgát játszotta a Fej vagy írás című rosszemlékű vígjátékban. Egyszerre két gazdasági felsőoktatási intézménynek is a hallgatója.

Lisztes Linda: Földessy Margit Drámastúdióban tanult, az életben a rendező felesége. (Kép)

Forrás: [origo]
Lisztes Linda és Tóth Barnabás a Rózsaszín sajt-ban

A Rózsaszín sajt főhőse a 19 éves Dani (a kölyökképű Tóth Barnabás), akit szoknyapecér apja (Bezerédi Zoltán) nem tudott megfertőzni önzőségével, hiúságával és hedonizmusával. Az apa csak szexuális tárgynak tekinti a nőket, Dani ellenben hisz a szerelemben. A káros szülői hatás elől Franciaországba menekül, ahol feltehetően mindenféle személyiségformáló élmény éri és még egy bájos lányt is talál magának. Enyit lehet tudni a film tartalmáról, valamint még azt, hogy sokat és nyíltan beszélnek benne a szexről, ami miatt a korhatárbizottságtól a csak 16 éven felülieknek besorolást kapta (meztelenkedés állítólag nincs benne). A másfél órás film negyede játszódik Franciaországban, ezekben a részekben értelemszerűen franciául beszélnek a színészek. Douceline Derréal MySpace-oldalán találtunk egy háromperces részletet a Rózsaszín sajt-ból (vagy ahogy ott utalnak rá, a Camembert Rose-ból), amin ugyan nincs magyar felirat, de arra megfelel, hogy elkapjunk valamit a film hangulatából. (Előttünk csak két ember nézte meg ezt a videót, úgyhogy szinte exkluzív.)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YVpQ3k2PhWvKvGdC
Részlet a Rózsaszín sajt-ból (francia nyelvű és kicsit rossz a képarány)

Most pedig lássuk, mit derítettünk ki Tóth Barnabásról és az ő csodálatos karrierjéről. A színészetet hétévesen kezdte a Harlekin társulatban, a nyolcvanas évek három emblematikus filmjében is szerepelt: Hülyeség nem akadály, Eldorádó, A legényanya. Az 1993-as Gyerekgyilkosságok-ban nyújtott alakításáért különdíjat kapott a Filmszemlén.

Forrás: [origo]
Eldorádó | Pogány Judit, Eperjes Károly és Tóth Barnabás

Később kétszer sikertelenül felvételizett a Színművészeti színész szakára, majd a kudarc tévútra vitte és elvégezte a Külker főiskolát. Ezután szerencsére visszatért az eredeti hivatásához és Földessy Margit tanodájában csiszolgatta mestérségbeli tudását. A 90-es évek közepétől rengeteget szinkronizált, ő volt például a magyar hangja Rentonnak a Trainspotting-ban, valamint az isteni Ben Fosternek a Sírhant művek-ben. 98-ban felvették rendező szakra és 2000 óta ontja magából a rövidfilmeket, amelyek közül többet Simonyi Balázzsal közösen rendezett. Első alkotása Az ember, akit kihagytak című vicces ál-dokumentumfilm volt, amelyben Csányi Sándor alakította azt a peches egyetemistát, aki Orbán Viktorékkal együtt focizott a koleszban, de mégse vették be a Fideszbe. Néhány hét múlva majd behatóan foglalkozunk Tóth Barnabás kisfilmes munkáival, most elég, ha csak megnézzük a 2005-ös Autogramm című négyperces művét, amiben Jeanne Moreau (!) a partnere.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vyJ9Cf0CNZHYsdyK
Az Autogramm című kisfilm

A Rózsaszín sajt Tóth Barnabás első nagyjátékfilmje, szeptember 10-én kerül majd a magyar mozikba. "Nem szabad, hogy az esztétika rámásszon a tartalomra. Ha ezt észreveszem egy filmben, akkor kizárom, mert nem ez a dolog érdekel. De az életemben nagyon fontos a szépség. Például a csajokban. Ha egy nő nem néz ki jól, lehet bármilyen csodálatos partner, nem jöhet szóba." - nyilatkozta egy interjúban. Aha, Barnabás, akkor ezért raktál öt csodaszép nőt a filmedbe!