Harry Potter egyeduralma

Vágólapra másolva!
A filmforgalmazók úgy döntöttek, fölösleges megpróbálni felvenni a versenyt a varázslótanonc hatodik meséjével, így a legújabb Harry Potter-film mellett mást nem indítanak útjára ezen a héten a hazai mozikban.
Vágólapra másolva!

Harry Potter és a Félvér Herceg / Harry Potter and the Half-Blood Prince - 2009

Miről szól? Dumbledore új tanárt hoz a Roxfortba, aki egy olyan emlékkel rendelkezik, amire Harry Potternek szüksége van a Voldemort elleni harcban. Közben Harry és barátai szerelmi élete egyre bonyolultabbá válik.

Ki a rendező? David Yates csinálta a filmet, akárcsak az előző részt és a kétrészes befejező epizódot.

Kik a szereplők? A jól ismert szereplők maradtak: Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron), Emma Watson (Hermione), Michael Gambon (Dumbledore) és Alan Rickman (Piton professzor). Új arc a tanári karban a Horatius Lumpsluckot megformáló Jim Broadbent, akit sok más mellett a Bridget Jones naplójá-ból lehet ismerni. Harry választottját, Ginnyt Bonnie Wright formálja meg, Ront pedig Lavender Brown (Jessie Cave) támadja le.

Kinek ajánljuk? Valószínűleg senkinek nem fog csalódást okozni, akinek az előző részek bejöttek, aki viszont eddig nem követte a szériát, az jobban teszi, ha az elején kezdi és nem itt.

Mit mondunk még a filmről? A Harry Potter és a Félvér Herceg-ben bájitaltól felizguló tinilányoktól kezdve éjszakai üldözéses jeleneten keresztül betépett Harry Potterig minden van, mégis kerek és élvezetes film, ami az összes eddigi résznél valóságosabbnak hat. Olvasd el kritikánkat a filmről!