Pontosan egy hét múlva jelentik be az idei velencei filmfesztivál programját, de a Variety máris összeszedte, hogy mik azok a filmek, amikre szinte biztosan számítani lehet a fesztiválon. Úgy fest, a válogatóbizottság feje, Marco Müller idén szeretne több sztárt a vörös szőnyegre csábítani, mint tavaly, és ha helytálló a lista, akkor Matt Damon és Ben Affleck is emelheti idén a Lido fényét. Az angol nyelvű befutók:

Forrás: [origo]
Jason Bateman és Mila Kunis az Extract című filmben

Steven Soderbergh groteszk Az informátor!-jában Matt Damon egy nagyvállalat illegális machinációit segít leleplezni és ehhez hülye bajszot visel.

Michael Moore újabb megmondós dokumentumfilmjében, a Capitalism: A Love Story-ban a gazdasági világválságot elemezgeti, feltehetően szokásos hatásvadász stílusában.

Végre bemutathatják a tavalyi Oscar-szezonban félretett The Road című posztapokaliptikus filmet, amelyben Viggo Mortensen és fia csámborognak a világégés utáni Egyesült Államokban.

Werner Herzog A mocskos zsaru-újragondolásában Harvey Keitel szerepét Nicolas Cage vette át.

Két horrorfilm is esélyes: George Romero Zombieland-je és a The Hole című 3D-s alkotás.

A Gucci egykori kreatív igazgatójának, Tom Fordnak a rendezői debütálása az A Single Man címet viseli, és egy olyan férfiról szól, aki 16 év után elveszíti az élettársát. A főszerepekben Colin Firtht és Julianne Moore-t láthatjuk.

Todd Solondz A boldogságtól ordítani-folytatásának, a Life During Wartime-nak nagy szereplőcsapata van, köztük Charlotte Rampling és Ciaran Hinds.

Wes Anderson animációs meséjében, A fantasztikus Mr. Fox-ban többek közt George Clooney és Meryl Streep adják a szereplők hangjait.

A Hivatali patkányok után egy kicsit másmilyen munkahelyi komédiával jön Mike Judge. Az Extract főszerepét Jason Bateman játssza, de szerepel benne a loncsos hajú Ben Affleck is.

A Variety felsorol még számos európai és ázsiai filmtippet is, ezeket itt találod.