A Szemle legrosszabb filmje Szarajevóban versenyez

2009.08.10. 12:54

Vranik Roland Adás című filmjét is beválogatták az augusztus 12-én kezdődő szarajevói filmfesztivál versenyprogramjába. A Fekete kefe rendezőjének második nagyjátékfilmjét mi az idei Szemlén láttuk és borzalmasnak találtuk: összesítő cikkünkben a tizenhét bemutatott alkotás közül a tizenhetedik helyen végzett. A "Szarajevó Szíve" fődíj sorsáról döntő nemzetközi zsűriben Fliegauf Benedek is részt vesz.

Az Adás előzetese


A nagyszabású délkelet-európai seregszemle dokumentumfilm versenyében két magyar alkotó is indul. Papp Gábor Zsigmond Kémek a porfészekben című ügynökfilmje, melyet a Filmszemlén a legjobb dokumentumfilm díjával tüntettek ki és Cseke Eszter Fata Morgana című rendezése.

Forrás: [origo]
Török-Illyés Orsolya a Mama című filmben


A rövidfilmes versenyben részt vesz Kenyeres Bálint Cannes-ban bemutatkozott A repülés története című munkája, M. Tóth Gézától a Mama, valamint a Lukáts Andor és Tóth Orsi főszereplésével forgatott Vallomás című alkotás is. Ez utóbbit Pápai Pici rendezte, akinek a Quick című kisfilmje nyerte tavaly a Filminute filmfesztivál közönségdíját. Pálfi György improvizációkra épített Nem vagyok a barátod című filmje a szarajevói fesztivál neves rendezőket felvonultató "Fókuszban" című válogatásában lesz látható.

Forrás: Filmunió