Magyar idő szerint 16 órakor felkerült az Apple honlapjára az év legjobban várt filmjének az előzetese. James Cameron Avatar című 3D-s sci-fijéről van szó, amely már két éve készül körülbelül 300 millió dolláros költségvetéssel, és állítólag megújítja majd a mozizás élményét, de talán az egész életünket is megváltozatja.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=U3h2jAoIx9KDQMH0

A trailer premierje megelőzi az augusztus 21-re kihirdetett nemzetközi Avatar-napot, amelynek keretében a világ számos civilizált országában levetítenek egy tizenöt perces jelenetsort a filmből. Magyarországon holnap este nyolckor a Cinema City Aréna moziban gyülekeznek majd a Cameron-rajongók, köztük kolléganőnk Mesterházy Lili is, aki szombat délelőtt fog beszámolni az élményeiről itt a Filmklubon.

Forrás: [origo]
James Cameron és Sigourney Weaver az Avatar forgatásán | Előzetes

Aki magyar nyelven és maximális részletességgel akar tájékozódni az Avatar-ral kapcsolatban, az legjobban teszi, ha ráveti magát erre a két cikkre (egy, kettő) a Videodrome blogon.

-------------------------

UPDATE: Az Apple-nél elszúrtak valamit, sokan jelezték, hogy nem indul el náluk az előzetes. A nagyfelbontású verzióra mutató link biztosan működik, itt meg lehet nézni francia nyelven (nem beszélnek benne sokat), itt pedig angolul van beágyazva egy cikkbe.