Jason Schwartzman újabban rókabőrbe is bújik, öltönyben is fényképezkedik, ráadásul meg is nősült, úgyhogy muszáj külön bejegyzést szentelnünk a színész-zenésszel kapcsolatos legújabb fejleményeknek. A legfontosabb talán, hogy szeptember 20-án indul az HBO-n a Bored to Death című sorozat, amihez most jött ki a hosszú előzetes, és ez alapján nagyon jópofának tűnik a dolog. Schwartzman egy írót (értsd: munkanélkülit) alakít, aki túl sokat iszik és füvezik, és túl sok detektívregényt olvasott, melyek hatására úgy dönt, hogy magánnyomozónak áll. Haverját Zach Galifianakis játssza, és az előzetes azt mutatja, hogy annak ellenére, hogy mindketten igencsak bénácskának tűnnek, Schwartzman figurája jó sok csajt szakít a magánnyomozósdival, köztük Parker Poseyt is.

ForrA!s: [origo]
Brady Cunningham és Jason Schwartzman kukucskálnak

Reméljük, hogy a tévés munka nem jelenti majd azt, hogy Schwartzman elhanyagolja a filmeket, mindenesetre egyelőre nem tűnik így: az USA néhány mozijában már vetítik a szerencsétlen sorsú The Marc Pease Experience-t, de valószínűleg ennél hamarabb eljut hozzánk Wes Anderson A fantasztikus Mr. Fox-a (amiről hamarosan beszámolunk, mert megnézzük Velencében), ami viszont bábfilm, ezért Schwartzman csak a hangját kölcsönzi benne az egyik, kicsike róka szereplőnek. Jövőre pedig jön majd Edgar Wright Scott Pilgrim vs. the World-je, aztán meg a The Adventurer's Handbook Jason Segellel és Jonah Hill-lel.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7MMA7DjMGnrwLQD0
 

Addig is Schwartzman a ruhák világával ismerkedik, ami elképzelhető, hogy ruhatervező felesége, Brady Cunningham hatása: a fenti kis videón sárkányeregetéssel népszerűsíti az Opening Ceremony nevű áruházlánc tokiói üzletének megnyitását, ezen a polaroid-fotósorozaton pedig a Band of Outsiders nevű ruhamárka friss férfikollekciójának különféle darabjaiban pózol. És ha már Külön bandá-nál tartunk, akkor megjegyezzük, hogy a képek beállításait Jean-Luc Godard A kínai lány című filmje ihlette.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Jason Schwartzman a Band of Oustiders fotósorozatán | A többi kép


Olvasnivaló:
interjúnk Jason Schwartzmannal, portrénk Jason Schwartzmanról