Színpadra léptek Koltai Róbert chippendale fiúi

2009.08.29. 15:44

Szombat hajnalban Szegeden elkezdték forgatni Koltai Róbert Magic Boys című filmjét. A vígjáték csúcspontját jelentő koncertjelenetet vették fel hajnali egy körül a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán, ahol a neves r&b énekesnő Jamelia adott elő egy Hrutka Róbert-szerzeményt, amit a chippendale-jelmezbe öltözött Pindroch Csaba és Szabó Győző táncprodukcióval kísért. Libor Anita, a filmhu-ból ismert száguldó riporter a helyszínen volt és most beszámol élményeiről a Filmklub olvasóinak.

Fotó: Mohos Angéla
Szabó Győző, Jamelia és Pindroch Csaba a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadán | Fotó: Mohos Angéla

"Egy fára ragasztott hirdetésből derült ki számunkra, hogy Macy Gray után Jamelia-koncert lesz, ennek ellenére senki nem tudott róla a fesztiválon, és általában azt sem tudták, hogy ki az a Jamelia, hiába dúdoltuk mindenkinek, hogy I don't know what it is, that makes me feel like this.

Rengeteget kellett várni, egy óra után kérdeztük meg, hogy még mennyi, mondták még húsz perc, nem értem mi tartott ennyi ideig, amikor mondom mi volt: kijött a nő, elplaybackelt egy Hrutka Róbert-számot, nem viccelek, kábé hétszer egymás után, a szöveg valami olyan volt, hogy "maybe you, maybe you, maybe you think that you are magic, boy" vagy valami ilyesmi.

A negyedik után eljöttünk, pedig addigra már a koreográfiát is megtanultuk - ez volt kábé csak értékelhető, nagyon jó testű kislánykák táncikáltak. Szabó Győző és Pindroch Csaba viszont nem táncikáltak egyáltalán jól, egyet jobbra, egyet balra elvet követték leginkább. Állitólag később a Koltai elénekelte a Nagy utazás-t is, de mi akkor éppen sörért álltunk sorba.

Egyébként tök nagy terror volt, a közönség soraiban három kamera is volt, nagyon őrizték a biztonságiak, ha véletlen fél méterrel közelebb léptél, simán majdnem agyonvertek."

Fotó: Mohos Angéla
Jamelia és a nagyon jó testű kislánykák | Fotó: Mohos Angéla

Egy másik barátunk, Jóri Balázs szintén részt vett az eseményen. Ő a következőket jelentette:

"A gatyaszaggatóan szexi Macy Gray-koncert után kolbásztolás közepette láttuk messziről, hogy a Nagyszínpadon nem szűnt meg az élet: pár táncoslány lottósorsolás-szerű koreográfiában dobálta a haját egy közepesnél gyengébb r'n'b számra. Közelebb menve láttuk, hogy valóban igaz, amit a Délmagyarország írt, ez tényleg a brit STÁR, Jameila, aki mellett a harmadik ismétlésnél feltűnt egy rózsaszín és egy világoskék csillogóműanyagba öltöztetett, rémesen rossz mozgású táncosfiú, Szabó Győző és Pindroch Csaba. A három hangból álló refrén alatt a háttérkivetítőn a színpadképpel harmonizáló MAGIC BOYS felirat villózott. Remélhetőleg még pirkadat előtt sikerült felvenniük, de ahogyan a jelenet fél háromkor kinézett, nem sok jóval bíztatott. Ha ez egy viccesnek szánt rész lesz a filmben, akkor Koltai Róbert tíz évet késéssel egy valamiamerikás valamit készít, ha azonban ez komoly, akkor az első, kommersz sikerre számító, áttörő jelentőségű magyar melegfilmmel állunk szemben."

Riport: Hol a fenében vannak a nők? - a Magic Boys sajtótájékoztatójáról
Interjú: Pindroch Csaba: Az én kis hiúsági meccseim
Interjú: Szabó Győző: Szívesen eljátszanék egy angyalt is 

Köszönjük Valuska Lászlónak, hogy laptopjával és mobilinternetével segítette a tudósítás létrejöttét.