Életének 62. évében elhunyt Kishonti Ildikó színművész vasárnap délután, Budapesten a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) szeretetkórházában - közölte Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója az MTI-vel. A Budapesti Kamaraszínház a művészt saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Forrás: MTI

Kishonti Ildikó a Színház- és Filmművészeti Főiskola musical szakán végzett (1973-1977), dolgozott a Mafilm színtársulatában, Játszott Győrött és Szolnokon. Budapesten a Fővárosi Operettszínház tagja volt (1984-1985), 1989-től a Honvéd Művészegyüttes tagja volt. Számos darabban játszott, főszereplőként egyebek között a La Mancha lovagjá-ban, a Macskák-ban, a Csodás vagy, Júliá-ban, a Nyolc nő-ben és Egy szerelem három éjszakájá-ban.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=uZdyuBVFuvaw6CNV
Kishonti Ildikó: Búcsú Budapesttől (Egy szerelem három éjszakája, 2007)

Jó néhány filmben nyújtott nagyszerű alakítást, például a Régi idők focijá-ban, az Esős nyár-ban, Egy erkölcsös éjszaká- ban, a Ripacsok-ban, a Mephistó-ban, a Szerencsés Dániel-ben, az Ördög vigyé-ben, a Pá drágám!-ban és a Csaó Bambinó- ban. Egy furcsa lány címmel lemeze is megjelent.