Ma éjszaka, az MTV Video Music Awards díjátadó keretében vetítették le a Michael Jackson's This Is It előzetesét, amit először itt az [origo]-n nézhetsz meg. A világszerte október 28-án mozikba kerülő és csak két hétig látható zenés dokumentumfilm bemutatja, hogyan készült Michael Jackson és csapata a nyárra tervezett nagyszabású londoni koncertsorozatra, amelyre a zenész június 25-ei halála miatt már nem kerülhetett sor.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=yn8dDL29G2i2rhcO
 

A hipergyorsra vágott előzetesben látjuk, ahogyan Jackson különféle számokat próbál, köztük a Smooth Criminal-t és a Man in the Mirror-t, de megszólalnak zenésztársai is, akik elmesélik, hogy milyen élmény Jacksonnal dolgozni. Az előzetesrendező jó munkát végzett: nem kell Michael Jackson-rajongónak lenni, hogy elszoruljon az ember torka a képsort nézve.

A This Is It-et több mint százórányi április és június közt rögzített felvételből állították össze. Rendezője Kenny Ortega (High School Musical) koreográfus és rendező, aki Michael Jackson 1992-93-as Dangerous világturnéjának és az 1996-97-es HIStory turnénak koreográfiai és látványtervezője volt, és természetesen ő tervezte a meghiúsult This Is It fellépéssorozatot is, amely ötven, idén július és jövő március közt megrendezett londoni koncertből állt volna.

Forrás: [origo]
Egy kocka a Michael Jackson's This Is It című filmből

Ortega nyilatkozata szerint a film "nagyon intim, exkluzív betekintést nyújt egy kreatív zseni világába. A rajongók most úgy láthatják Michaelt, ahogy korábban soha: alkotó művészként. Ezek a nyers, érzelmes, megindító és erőteljes felvételek megmutatják hogyan működött együtt a This Is It  résztvevőivel, akiket személyesen válogatott ki erre az egyszeri projektre."

Olvasnivaló: A Quart Michael Jackson-nekrológja, Michael Jackson a moziban