A Tarantino felfedezettjeiről szóló összeállításunkat azzal fejeztük be, hogy erősen csodálkoznánk, ha Hollywood nem csapna le Christoph Waltzra, a Becstelen brigantyk zseniális főgonoszára, akit Hans "zsidóvadász" Landa szerepéért a cannes-i filmfesztiválon már díjaztak is. Nem kellett sokáig várni az első hollywoodi felkérésre: legnagyobb örömünkre az évek óta régi önmaga paródiáját hozó Nicolas Cage helyett ő alakítja majd a Michel Gondry rendezte The Green Hornet rosszfiúját, a Seth Rogen megformálta főhős ellenlábasát. Waltz egy Chudnofsky nevű Los Angeles-i gengsztervezért játszik, aki megpróbálja a város különféle bandáit egy szupermaffiában tömöríteni. A filmben szerepel még Cameron Diaz is mint Green Hornet szerelme és az ázsiai popsztár, Jay Chou, aki Katót, a főhős jobbkezét játssza. A The Green Hornet-et eredetileg jövő nyáron akarták bemutatni, de időközben eltolták a premier időpontját és 2010. december 17-én kerül majd a mozikba.

Christoph Waltz a Becstelen brigantyk-ban

Robert Redford a lagymatag fogadtatásban részesült Gyávák és hősök után egy The Conspirator című filmet rendez majd, amely Abraham Lincoln 1865-ös meggyilkolásával foglalkozik, pontosabban a merénylet elkövetéséért elítélt és kivégzett személyek közt található egyetlen nővel, Mary Surratt-tel. A nőt Robin Wright Penn játssza, James McAvoy pedig a védőügyvédjét alakítja, aki eleinte nem szívesen vállalja a feladatot, de menet közben rájön, hogy a nő ártatlan.

Forrás: [origo]
Robin Wright Penn a cannes-i filmfesztiválon

Ewan McGregor és a Young Adam alkotója, David Mackenzie ismét együtt dolgoznak: egy Last Word munkacímű filmet forgatnak Glasgow-ban. A film két ember szerelméről szól, "akkor, amikor a világ éppen széthullani készül". Hogy ez mit jelent pontosan, azt nem tudjuk, de mivel McGregor szerelmét Eva Green játssza, örülünk.

Tilda Swinton és Ewan McGregor a Young Adam-ben

Az itthon november 5-én, Az ördög bújt beléd címmel mozikba kerülő Jennifer's Body rendezőnője, Karyn Kusama nyilatkozott egy titokzatosat következő tervezett filmjéről: egy Cronenberg-stílusú testközpontú horrorfilmet tervez, amely a "nemi hovatartozásról alkotott fogalmainkra" koncentrál majd. Ez önmagában talán nem hozna minket lázba, de az már jól hangzik, hogy Rachel Weisz játssza majd a főszerepet - ha megvalósul a projekt.

Megan Fox Az ördög bújt beléd (Jennifer's Body) című filmben


Írtunk már az érdekesen hangzó The Danish Girl című filmről, amely a világ első nemváltoztató műtétjén átesett férfiről, az Einar Wegener nevű dán festőről és feleségéről szól. Akkor még úgy volt, hogy a transzszexuális főhőst Nicole Kidman, párját Charlize Theron játssza, a rendező pedig Anand Tucker lesz. Azóta Kidman kivételével mindenki kiesett, és végül a remek Engedj be! rendezője, Tomas Alfredson csinálja meg a filmet. Az még nem derült ki, hogy Theront kivel pótolják, de a forgatás a tervek szerint hamarosan elkezdődik, így Alfredson csak ezután fog majd hozzá a korábban bejelentett John Le Carré-adaptációhoz.

David Ebershoff The Danish Girl című regényének borítója


Sylvester Stallone rendezésében és főszereplésével készül a The Expendables című kőkemény akciófilm, amelyhez Stallone illusztris csapatot rántott össze: Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke és Eric Roberts mellett még Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger is felbukkan majd. Vasárnap a velencei filmfesztiválon Stallone kapott egy életműdíjat és ott levetítették a The Expendables teaser előzetesét. Természetesen volt olyan ember, aki vitt magával kamerát is erre az eseményre.