Ezeket nézd a Moziünnepen!

Vágólapra másolva!
A csütörtöktől vasárnapig tartó Moziünnepen olyan sok filmet lehet kedvezményes jegyáron megnézni, amelynek az áttekintése már komoly szellemi befektetést igényel. Hogy ettől megkíméljük olvasóinkat, kiválasztottunk tíz olyan filmet a felhozatalból, amelyet szerintünk mindenképp érdemes megnézni.
Vágólapra másolva!

Premier előtti vetítések:

Köntörfalak (r.: Dyga Zsombor) - Az egyetlen film a válogatásunkban, amit még mi sem tudtunk megnézni, de a forgatásra kimentünk, és amit ott láttunk, az tetszett. Bírjuk a Visszajátszás-hoz hasonló kamaradrámákat, és ez is ilyesmi: egy nő és két férfi beszélget egy loftlakásban az éjszakában, és titkok derülnek ki. Tompos Kátya, Elek Ferenc és Rába Roland nyomják nekünk másfél órán keresztül.

Forrás: [origo]
Köntörfalak | Megtört ölelések

Megtört ölelések (r.: Pedro Almodóvar) - Nem állítjuk, hogy Almodóvar legnagyobb munkái közé tartozik ez a film, azt viszont igen, hogy remekül lehet rajta szórakozni. Van itt minden, amit a spanyol mestertől várhatunk: gyötrődő művész, szépséges Penélope Cruz, film a filmben, tarkabarka telített színek és rengeteg szerelmi és családi bonyodalom.

Vérvonal (r.: Baltasar Kormákur) - A 101 Reykjavík rendezője ebben a szövevényes krimiben talán még furcsábbnak mutatja hazáját, mint korábbi filmjében. A szomorú norvégmintás pulóvert viselő nyomott nyomozó bárányfejet eszik otthona magányában, partnere pedig nők ajtaján csönget be, hogy feltegye nekik a kérdést, véletlenül nem erőszakolták-e meg őket. Hideg, de különleges.

Forrás: [origo]
Vérvonal | Utolsó idők

Utolsó idők (r.: Mátyássy Áron) - Bár minden első film ilyen profi volna! A megerőszakolt autista lány és bátyja bosszútörténetének van súlya, mégsem lapítja szét a néző lelkét, a történet kemény, de nem csordogál olyan lassan, hogy elaludjunk, hanem magával visz, a falusi környezet pedig nem a kilátástalanság bazi nagy szimbóluma, hanem szépen fényképezett tér, amiben emberek élnek.

Moziban jelenleg is játszott filmek:

A nő másik arca (r.: Hans Canosa) - Ki ne nézné szívesen a csodás Helena Bonham Cartert és a remek Aaron Eckhartot, ahogy másfél órán keresztül szavakkal játszadoznak egymással? Derülnek ki titkok, vibrál az erotikus feszültség, és el lehet szórakozni a kettévágott képernyő nyújtotta vizuális poénokon.

Forrás: [origo]
A nő másik arca | Közellenségek

Közellenségek (r.: Michael Mann) - Természetesen Mann nem a megszokott eszközökhöz nyúlt, amikor megfilmesítette John Dillinger életét, hanem saját tempóját követte. Csapongó, néha illogikus mesévé dagasztotta a Johnny Depp remek alakításában megelevenedő gengszter sztoriját, amiben nagyon kellemesen el lehet veszni.

Újra bemutatott filmek:

A pankrátor (r.: Darren Aronofsky) - A kiöregedett pankrátor utolsó utáni esélyének elmesélése nem a bevált hollywoodi sémák szerint történik, Aronofsky a saját feje után ment, és egy olyan kiváló alakítást taposott ki (saját elmondása szerint erőltetni kellett, mert Rourke baromi lusta) Mickey Rourke-ból, amilyet talán még fénykorában sem nyújtott a színész egyik filmjében sem. De a sztriptíztáncosnő Marisa Tomei is szuper és szerethető.

Forrás: [origo]
A pankrátor | Hajrá boldogság!

Hajrá boldogság! (r.: Mike Leigh) - Leigh-ről inkább a nyomasztó családi drámák jutnak az ember eszébe, pedig az angol rendező filmjeiben gyakran felbukkan a humor. Ez most mégis kivétel, mert 100%-ig vígjáték, egy irreálisan boldog nőről (Sally Hawkins brillírozik). Ez az a típusú film, aminek a megtekintése után még sokáig garantáltan széles vigyorral az arcunkon járkálunk.

Gettó milliomos (r.: Danny Boyle) - Ha valaki netán még nem látta volna a nyolc Oscar-díjat besöprő filmet, akkor itt a remek alkalom a pótlásra. Az indiai nyomornegyedből a Legyen ön is milliomos!-győzelemig jutó srác sztorija patetikus felhangoktól mentesen, végig izgalmasan bomlik ki előttünk, a főszereplő Dev Patel pedig érzékeny és ügyes.

Forrás: [origo]
Gettó milliomos | A felolvasó

A felolvasó (r.: Stephen Daldry) - Ez a súlyos titkot cipelő nő és egy kamaszsrác viszonyáról szóló film lehetet volna egy sablonos történet felnövésről, szexről, jóról és rosszról, de a csalhatatlan ízlésű Daldry kezében visszafogott, emberséges történet lett egy Oscart érő Kate Winslet-alakítással.

A vetítések helyeit és időpontjait megtalálod a Moziünnep honlapján.