Vágólapra másolva!
A Pixar egy nyugdíjas bácsi és egy túlbuzgó duci kölyök segítségével megalkotta a világ egyik legkirályabb animációs filmjét. Ha szeretnéd premier előtt megnézni a Fel című alkotást, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Megszoktuk, hogy a Pixar minden filmje duplán üt: mindig mutatnak valami újat az animáció és a történetmesélés terén is. Végre hozzánk is megérkezett Fel című filmjük sztorija első hallásra nem tűnik forradalminak, azonban téved, aki ez alapján ítél. Egy furcsa páros kalandját meséli el a film: az özvegy Carlét, aki felesége halála után meg akarja valósítani közös álmukat, a dél-amerikai felfedezőutat, és a kisiskolás Russellét, aki mint az előzetesből is kiderült, véletlenül lesz az öregember társa az igencsak különleges közlekedési eszközzel megtett úton.

Miután a páros megérkezik Dél-Amerikába, számos kalandot élnek át, melyekben egy óriási, tarka madárnak és egy másik öregembernek, a léghajón repkedő Charles Muntz nevű felfedezőnek jut még kiemelt szerep. A különböző életkorú figurák egyaránt nagyon szerethetők, a film képi világa pedig talán minden eddiginél kidolgozottabb, úgyhogy a korábbi Pixar filmekhez hasonlóan a Fel-t is szórakoztatónak találják a gyerekek és a felnőttek is.

A Fel rendezője, Pete Docter egy interjúban így mesélt a film alapötletéről: "A sztori magja az a vágy volt, amit én is sokszor érzek, hogy az ember legszívesebben kifutna a világból. Sok olyan napunk van, amikor egyszerűen utáljuk a többi embert, mindenkiből elegünk van, és el akarunk menekülni. Végül aztán mégis ráeszmélünk, hogy a világot az emberi kapcsolatok működtetik. Ezt a témát akartuk körbejárni."

Forrás: [origo]

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Toy Story volt a Pixar első egész estés animációs filmje.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 13-án kedden 18 órára a Cinema City Aréna mozi 18-as termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.) :

Babenko Éva, Bagdi Ágnes, Balkus Csaba, Balogh Vanda, Bárány Virág, Bedekovits Tibor, Béres Edit, Béres Hajnalka, Buzás Balázs, Czakó Adrienn, Czibere Zsolt, Dániel Dóra, Deák Éva, Décsi Gabriella, Dengel Brigitta, Dirda Balázs, Domján Mónika, Farkas-Havasi Angéla, Fehér Erika, Fejérvári Lívia, Fekete Klára, Gáll Krisztina, Garai Róbert, Hadzsipetkova Krisztina, Hartványi András, Hideg Balázs, Holl Dóra, Holl Dóra, Horváth Réka, Illyés Szabolcs, Iszlai Rebeka, Jancsovics Gabriella, Kakuk Anikó, Karvalics Viktoria, Kern Boglárka, Kiss Anita, Kiss Péter, Kiss Szilvia, Kóczián Mátyás, Koncz Klaudia, Kozma Vanda, Krassóy Mónika, Krisch Enikő, Löwin Dávid, Marczi Angéla, Marthi Melinda, Mayer Ferenc, Michel Katalin, Módos Mátyás, Mohai Adrienn, Nagy Ákos, Nemes Mária, Németh Ildikó, Oláh Melinda, Pecze Gabriella, Pintér Dávid, Schumacher Tamás, Somfai Lídia, Somkuti György, Stróbel Orsi, Stroján József, Sugár Barna, Suha Diána, Susán Tamás, Szabó Judit, Szabó Richárd, Szabó Zsolt, Szemes Adrián, Szigl Mária, Szilicsány Nóri, Szimilkó Eszter, Tamás Melinda, Vadinszky Tímea, Varga-Juhász Ildikó, Venczel-Seres Anna, Virág Évi, Waszner Attila, Zahuczky Zita, Zolder Renáta

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!